GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministrica kulture potvrdila Vicka Bilandžića na dužnost intendanta splitskog HNK

Ministrica kulture potvrdila Vicka Bilandžića na dužnost intendanta splitskog HNK
POTVRDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2022 / 18:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek potvrdila je imenovanje Vicka Bilandžića na dužnost intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split, temeljem Zakona o kazalištima, izvijestili su u utorak iz Ministarstva kulture.

Zahtjev za potvrdom dostavljen je Ministarstvu kulture 12. prosinca, nakon što je intendanta Gradsko vijeće Grada Splita izabralo u redovitom natječajnom postupku na mandat od četiri godine.

"Zadovoljni poštivanjem zakonskih odredbi sukladno kojima je proveden natječaj i izbor, novom intendantu splitskog Hrvatskog narodnog kazališta želimo puno uspjeha u njegovom radu na dobrobit splitske kulturne scene i hrvatske kulture u cjelini", poručili su iz Ministarstva kulture u priopćenju.

Splitski gradski vijećnici većinom su glasova u petak, 25. studenoga, na sjednici prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća da se za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu imenuje Vicko Bilandžić.

Predsjednica Kazališnog vijeća Magdalena Nigoević tada je istaknula je da je Bilandžić pokazao "visok stupanj informiranosti i motiviranosti", da je zaposlen u kazalištu petnaestak godina i da zna kako institucija radi.

Osim toga, u programu je visoko na listu prioriteta stavio digitalizaciju poslovanja i uređenje poslovanja kuće koji su trenutno najveći problemi te drugu scenu kazališta i detaljno opisao rješenje tog problema.

Na natječaj za intendanta splitskoga HNK bilo se prijavilo šest kandidata.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, Vicko Bilandžić
PROČITAJ I OVO
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
Memoari Angele Merkel izlaze u studenome
NAJAVE
Memoari Angele Merkel izlaze u studenome
BERLIN - Memoari dugogodišnje njemačke kancelarke Angele Merkel bit će objavljeni krajem studenog, gotovo tri godine nakon što je sišla s vlasti, najavio je izdavač u ponedjeljak.
Čuvarima formule nova međunarodna priznanja: Tri nagrade u Los Angelesu
PRIZNANJA
Čuvarima formule nova međunarodna priznanja: Tri nagrade u Los Angelesu
LOS ANGELES - Film "Čuvari formule" reditelja Dragana Bjelogrlića osvojio je čak tri nagrade na upravo završenom Filmskom festivalu u Los Angelesu – i to nagradu za najbolji film, nagradu za najbolju filmsku kameru kao i nagradu publike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE