GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lepa Brena project Bitef Teatra sljedeći tjedan u Kerempuhu

Lepa Brena project Bitef Teatra sljedeći tjedan u Kerempuhu
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 14:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Satiričko kazalište Kerempuh ugostit će 6.,7. i 8. ožujka u Zagrebu Bitef Teatar iz Beograda s predstavom "Lepa Brena project" prema konceptu i u režiji Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević.

Kako se ističe u najavi, riječ je o velikom kazališnom hitu koji od premijere ruši rekorde posjećenosti i bilježi uspjeh u cijeloj regiji. U glumačko-pjevačko-plesnom komadu "Lepa Brena project" problematizira se fenomen popularnosti Lepe Brene, tragični raspad bivše zemlje, te nesretne sudbine njezinih građana.

Predstava je nastala iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepica, a pet lica Lepe Brene prikazuju četiri glumice, Jasna Đuričić (nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu "Quo Vadis, Aida"), Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Belović, te jedan glumac Vladimir Aleksić.

Glavni su likovi Brena graditeljstva, Brena biznismenka, Brena pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i boli, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

"Lepa Brena project" gostovat će u petak 10. ožujka i u Rijeci, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Tagovi: Lepa Brena project, Bitef TeatrAR, Kerempuh, Jasna Đuričić (nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu
PROČITAJ I OVO
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE