GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

La Scala novu sezonu 2022.-23. otvara ruskom operom

La Scala novu sezonu 2022.-23. otvara ruskom operom
OPERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2022 / 10:17
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Uprava milanske operne kuće La Scale planira otvoriti sezonu 2022-23. izvedbom opere 'Boris Godunov', ruskoga skladatelja Modesta Musorgskog koju će izvesti ruski umjetnici, jasno pokazujući da ne kani bojkotirati ni rusku kulturu ni izvođače unatoč ruskoj invaziji na Ukrajinu.

"Nisam ni za lov na vještice ni za bojkot i skidanje s repertoara ruskih djela", rekao je novinarima Dominique Meyer, umjetnički direktor La Scale. "Ne skrivam se dok čitam Puškinova djela."

Kazao je i da je odluka o izboru i uvrštenju ove opere na repertoar donesena još prije nekoliko godina.

Glavne uloge dodijeljene su ruskome basu Ildaru Abdrazakovu i sopranistici Anni Denisovoj.

Libreto na ruskom i glazbu za operu napisao je Modest Petrovič Musorgski po istoimenom književnom predlošku Aleksandra Puškina iz 1825.

Otvorenje nove sezone u La Scali početkom prosinca jedan je od vrhunaca talijanskoga kulturnog kalendara.

Neposredno nakon invazije na Ukrajinu u veljači, Iz milanske La Scale su izvijestili da ruski dirigent Valerij Gergijev neće ondje nastupiti, s obzirom na to da nije javno osudio rat i invaziju na Ukrajinu.

Na pitanje novinara koja je razlika između izvedbe Borisa Godunova i nastupa Valerija Gergijeva, Meyer je odgovorio da uprava La Scale ruskog dirigenta smatra gotovo političarom.

"On je poput svojevrsnog ruskog ministra kulture. Ostali umjetnici su u drugačijem položaju: dobivaju nagrade i priznanja, no to ih ne čini pristašama rata", kazao je.

U sezoni 2022.-23., koja u La Scali počinje 7. prosinca izvest će se više od 200 predstava.

Tagovi: La Scala, ruska opera, Boris Godunov, Anna Denisova, Modest Petrovič Musorgski
PROČITAJ I OVO
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE