GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Knjiga 22 vožnje odvest će vas kroz ljeto prepuno avantura

Knjiga 22 vožnje odvest će vas kroz ljeto prepuno avantura
ROMANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 22:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Mario Čupić, autor je knjige 22 vožnje, koja je u nepunih dva tjedna od izdanja postala pravi hit i dobila pozitivne kritike brojnih čitatelja, od doktora znanosti, profesora do saborskih zastupnika, s prodanih rekordnih 122 primjeraka.

Roman, prozvan prozom s asfalta, koji sjajno dočarava sadržaj knjige, smješten je u hrvatsko turističko odredište tijekom ljeta 2019. godine. Čine ga 22 priče koje je autor, po struci profesionalni snimatelj već 30 godina, u predahu od redovnog posla zapisao provevši jedno ljeto kao vozač taksija.

Knjiga je tiskana na preporuku autorovih prijatelja kojima je autor svake večeri uveseljavao druženja, a koji su uživali u dogodovštinama, i lijepima i neobičnima. Kontakti s ljudima, ponekad i životinjama, iz svih dijelova svijeta, jezične barijere koje pretvaraju vožnju u prijateljstva, upoznavanje s ljepotama Hrvatske kako bi se putnici poželjeli vratiti, pojedinci raznih profesija i hobija, motivi su knjige. Ljubavne priče, dječje zavrzlame, zaboravljene stvari, neobični suputnici, zanimljive narudžbe samo su neke od tema koje je autor podijelio:

„Sjedneš u auto i svaki novi dan je nova priča. Nikada ne znaš tko ulazi u auto i što će ti donijeti, toliko raznih priča, toliko raznih sudbina, i jednostavno bilo je situacija u kojima ni ja sam nisam vjerovao da je to moguće i da se to baš meni događa. A slučajno sam počeo voziti taksi, na nagovor prijateljice koja me uvjerila da će sve biti u redu“, komentirao je autor Mario Čupić.

Mario Čupić rođen je u Dubrovniku i odrastao je u konavoskoj obitelji. Nakon Domovinskog rata zbog kojega napušta studij, postaje snimatelj i montažer na javnoj televiziji. Tijekom televizijske karijere upoznaje i radi sa svjetski poznatim osobama te surađuje s vodećim svjetskim televizijskim kućama na brojnim projektima. Vječito buntovan i u potrazi za novim iskustvima, tijekom diplomatskog susreta na Srđu 2000. godine upoznaje buduću suprugu i od tada živi na relaciji dva grada. Danas pripada skupini iskusnih televizijskih djelatnika s međunarodno priznatim projektima, a što se tiče spisateljstva, najavljuje nove avanture.

„U ovim pričama donio sam puno anegdota, većinom priče s lijepim završetkom, ali našle se tu i pokoja ne baš lijepa. Eto, živ sam i zdrav, i poslije njih (nasmijao se autor). Bilo je tu još puno priča koje nisu našle svoje mjesto u ovoj knjizi. Ono što je važno prije nego počnete čitati je da su sve, ali baš sve priče istinite. Možda će se neki i prepoznati u njima, možda će se neki i sjetiti kada pročitaju priču tog vozača koji ih je jedno ljeto u poznatom turističkom odredištu vozio. Moje priče nisu novitet, uvjeren sam kako postoje vozači koji su prošli puno intrigantnijih događanja, ali ja sam, zahvaljujući podršci prijatelja i obitelji, svoje priče zapisao i objavio ih u knjizi“, zaključio je autor.

Izdavač knjige je tvrtka SORTIS Komunikacije d.o.o., čiji je tim u Hrvatsku donio svjetske bestselere Funky Business, Korporacijsku longitudu, Netokraciju i brojne druge. Ovim izdanjem krenuli su u tisak džepnih izdanja raznih tematika, te biblioteke popularno-znanstvenih područja. Nakon hrvatske verzije knjige 22 vožnje, izdavač planira englesku verziju te dostupnost u formatu e-knjige, a prema zanimanju i drugo izdanje knjige. Osim toga, izdavač je u pregovorima sa scenaristima i redateljima kako bi knjiga dobila kazališno izdanje.

Tagovi: Mario Čupić, 22 vožnje, Sortis
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE