GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivo Pogorelić 12. ožujka svira Chopina u Lisinskom

Ivo Pogorelić 12. ožujka svira Chopina u Lisinskom
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2022 / 12:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Jedan od najvećih pijanista današnjice Ivo Pogorelić gostovat će u subotu, 12. ožujka, u ciklusu Lisinski subotom Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s repertoarom djela sa svojeg novog albuma na kojemu nudi potpuno novi uvid u umjetnički svijet Chopina.

"Chopin i Ivo Pogorelić imaju poseban odnos. Upravo njemu ovaj legendarni pijanist koji je obilježio klasičnu glazbenu scenu našega vremena duguje uspjeh na globalnoj razini", ističu iz Lisinskog.

Četrdeset i dvije godine nakon izvedbe Chopinovih djela na prestižnom varšavskom natjecanju gdje je njegovu genijalnost prepoznala Marta Argerich i lansirala ga među zvijezde, Pogorelić je objedinio najbolje i objavio ih na trenutno najtraženijem i najpopularnijem albumu klasične glazbe na svijetu.

Interpretaciju djela s albuma zagrebačka će publika čuti uživo, 12. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Interes za svaki nastup Ive Pogorelića u Lisinskom je velik, a prilika koja se publici za samo nekoliko dana pruža prvi je susret s ovim glazbenim velikanom nakon čak dvije pandemijske godine.

Izvrsnost i jedinstvena interpretacija odabranih Chopinovih djela direktan je put do ljudske duše, tvrdi sam umjetnik: "Chopin upućuje otvoreni poziv da pronikne u ljudsku psihologiju. To je poseban poziv da neprestano tražimo i istražujemo svaku mogućnost koju klavir nudi. To je proces koji nikad ne prestaje, a i dalje će biti izazov za sve nove generacije umjetnika u budućnosti", izjavio je Pogorelić, opisujući novi album u kojemu nudi potpuno novi uvid u Chopinov umjetnički svijet, otkriva dušu zvuka, u diskografskom smislu nakon više od dvadeset godina. Ovo je još jedan od razloga zašto je svjetska publika naprosto poludjela za ovim albumom.

Zahvaljujući beskompromisnim umjetničkim kriterijima i predanoj potrazi za idealnim izričajem, Pogorelić je, u više od četiri desetljeća koncertiranja i snimanja, ostvario autentična postignuća, koja cijene i publika i struka, dok su njegovi nastupi diljem svijeta stekli status željno iščekivanih događaja.

Prije nego što se uputi u najprestižnije koncertne dvorane diljem SAD-a, Kanade, Italije, Austrije, Španjolske ili Švicarske, zastat će u Zagrebu, za koji je posebno vezan, baš i kao što je zagrebačka publika vezana za njega.

U Lisinskome će izvoditi svoje interpretacije Chopina, izvedbom poloneze, sonate, fantazije, uspavanke i bakarole.

Zbog velikog interesa dodana su mjesta na samoj pozornici, tik do pijanističkog genija, koje su upravo puštene u prodaju.

Tagovi: Ivo Pogorelić, Frederic Chopin, KD Vatroslav Lisinski
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE