GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iggy Pop se pridružio izvođačima koji otkazuju koncerte u Rusiji

Iggy Pop se pridružio izvođačima koji otkazuju koncerte u Rusiji
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 17:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Legendarni glazbenik Iggy Pop otkazao je festivalski nastup zakazan za srpanj u Moskvi, pridruživši se rastućem broju pop i rock izvođača koji odustaju od najavljenih koncerata u Rusiji u znak prosvjeda zbog njezine invazije na Ukrajinu.

"Nastup na festivalu Park Live u Moskvi planiran 10. srpnja je otkazan. U svjetlu aktualnih događaja to je bilo neophodno. Naše misli su s Ukrajincima i svim hrabrim ljudima koji se protive nasilju i žele mir", napisao je američki roker na svojoj facebook stranici.

Popularni pankeri Green Day trebali su svirati 29. svibnja na stadionu Spartak u Moskvi kapaciteta više od 45.000 posjetitelja, ali su koncert otkazali "teška srca", također zbog ratnih događaja u Ukrajini.

“Svjesni smo da ovo nije trenutak za stadionske rock koncerte, riječ je o puno većem od toga. Također znamo da je rock and roll vječan i uvjereni smo da će biti i vremena i mjesta da se vratimo tamo u budućnosti", napisao je punk rock bend na instagramu.

Škotski rokeri Franz Ferdinand također su nakon ruske agresije na Ukrajinu otkazali koncerte u St. Petersburgu 29. lipnja i Moskvi 1. srpnja.

U priopćenju su objasnili: “Volimo Rusiju. Ta velika zemlja inspirirala je bend preko svoje umjetnosti i književnosti i od našeg prvog nastupa u njoj prije 17 godina razvili smo bogat i dubok odnos s našim ruskim fanovima".

Razgovarali smo preko društvenih mreža s našim brojnim prijateljima u Rusiji i naišli na nepodijeljeno protivljenje ovom nasilju i na solidarnost s našim ukrajinskim prijateljima, napisali su. "Znamo da vidite ludilo vodstva svoje zemlje. Znamo da ne želite rat."

Priopćenje završava u optimističkom tonu: “Unatoč ovoj tragičnoj situaciji u našim srcima još uvijek gori plamen optimizma i radujemo se danu kada ćemo se moći vratiti u miru da ponovno zajedno podijelimo radost glazbe.”

Američki indie pop sastav AJR sa "žaljenjem" je na twiteru objavio da otkazuje nadolazeći nastup u Rusiji zakazan za 22. listopada u Moskvi.

“Hvala svim ruskim obožavateljima koji se protive ničim izazvanim i kriminalnim ponašanjem svoje zemlje. Naša srca su s ukrajinskim narodom", napisala je grupa.

Koncerte su također otkazali Louis Tomlinson, Yungblud, Health, Bring Me The Horizon i drugi.

Tagovi: Iggy Pop, Rusija
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE