GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

GSK Jabuka zatvara se 20. listopada?

GSK Jabuka zatvara se 20. listopada?
RJEŠENJE O OVRSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 16:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Sukladno rješenju zagrebačkog Općinskog građanskog suda o ovrsi Grada Zagreba nad GSK Jabukom, deložacija i zatvaranje tog najstarijeg zagrebačkog kluba određena je za 20. listopada, no iz kluba još očekuju ukidanje te sudske odluke.

Priopćio je to u utorak voditelj kluba Marin Viduka, navodeći da je Općinski građanski sud u Zagrebu 15. rujna ove godine donio rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad Glazbeno-scenskim klubom (GSK) Jabukom kao ovršenikom, a provedba rješenja određena je 20. listopada u 10 sati.

"Pojednostavljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke", ističe Viduka.

Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, istaknuo je, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured "Krsnik i partneri".

Navedeno odvjetničko društvo, navodi Viduka, zastupa Grad Zagreb "i njegove istaknute pojedince" u mnogim sporovima, pa se ovdje "u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu".

Napominje da su članovi udruge GSK Jabuka podigli tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka, a upozorava i da je spomenuti sud u slučaju ovoga kluba napravio presedan, ili u najmanju ruku propust, jer je rješenje o ovrsi određeno prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda.

Osim toga, dodaje, rješenje je doneseno u vrijeme kada se zbog odluke Vlade uslijed pandemije koronavirusa nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, "na što smo ih i upozorili i tražili da se poništi navedena odluka".

Viduka podsjeća da je Jabuka otvorena davne 1968. godine, a prvi put je zatvorena temeljem rješenja Grada Zagreba 1998. godine, no dobila je spor na Upravnom sudu i ponovno je otvorena.

Novi problemi i zahtjevi za iseljenjem od strane Grada Zagreba počeli su, kaže, 2015. kada se u vilu preko puta kluba uselila rezidencija ruskog veleposlanika u Hrvatskoj.

"Nadamo se da će Općinski sud u Zagrebu uvažiti naš prijedlog i ukinuti ovrhu nad Jabukom. U protivnom, najstariji zagrebački klub će se zauvijek ugasiti u utorak, 20.10. u 10 sati", ističe Viduka.

Zaključuje da je klub za vrijeme epidemije cijelo vrijeme radio, poštujući sve epidemiološke mjere.

Tagovi: GSK Jabuka, Krsnik i partneri, Marin Viduka, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Iznenada preminuo Marijan Crtalić
IN MEMORIAM
Iznenada preminuo Marijan Crtalić
SISAK - U ponedjeljak je iznenada, u 53. godini života, preminuo sisački akademski slikar i multimedijalni umjetnik Marijan Crtalić.
Otvorenje novog muzeja u Zagrebu – Antimuzeja!
DOGAĐAJI
Otvorenje novog muzeja u Zagrebu – Antimuzeja!
ZAGREB - U Zagrebu se u subotu, 31. listopada 2020. godine otvara novi, neobičan, jedinstven, nekonvencionalan, nimalo specifičan muzej. Zagreb će napokon dobiti svoj – Antimuzej.
MSU: Izložba Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca
IZLOŽBE
MSU: Izložba Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca
ZAGREB - U okviru 12. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac od 30. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) bit će postavljena izložba "Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca (od 1930-ih do 1950-ih) ".
Premijera predstave za djecu Hrvatske vile i vještice Kazališta Prijatelj
NAJAVE
Premijera predstave za djecu Hrvatske vile i vještice Kazališta Prijatelj

ZAGREB - U utorak, 3. studenog 2020. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava za djecu "Hrvatske vile i vještice" Kazališta Prijatelj.

Peti po redu Bookstan počinje u srijedu
FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI
Peti po redu Bookstan počinje u srijedu
SARAJEVO - Peti Međunarodni festival književnosti Bookstan održaće se od 28. do 31. oktobra u kinu Meeting Point u Sarajevu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE