GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva ovotjedna koncerta Zagrebačke filharmonije

Dva ovotjedna koncerta Zagrebačke filharmonije
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 16:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka filharmonija održat će u četvrtak u petak, 5. i 6. svibnja, dva koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem maestra Pavla Zajceva i uz solističke nastupe Filipa Faka i Martina Draušnika.

Na programu u četvrtak je Andantino, za gudače i čembalo Marka Ruždjaka; 35. simfonija u D-duru, KV 385, Haffner Wolfganga Amadeusa Mozarta, te Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 77 Johannesa Brahmsa iz 1878., jedini Brahmsov violinski koncert.

Program koncerta u petak također počinje Ruždjakovim Andantinom, nakon čega slijede dvije skladbe Johannesa Brahmsa - Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 77 i izbor iz Mađarskih plesova, zbirke od 21 skladbe za klavir izdane u četiri knjige. Koncert će zaključiti izbor iz Slavenskih plesova, op. 46 i 72. Antonína Dvořáka, zbirke od 16 instrumentalnih skladbi koja spada među najpoznatija Dvořákova djela.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će Pavle Zajcev, koji je diplomirao violončelo 1998. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Valtera Dešpalja, a usavršavao se na poslijediplomskom studiju Muzičke akademije u Baselu u klasi Ivana Monighettija.

Kao solisti obje večeri nastupit će Filip Fak na čembalu i Martin Draušnik na violini. Filip Fak pijanist je i skladatelj, docent na Muzičkoj akademiji i aktualni predsjednik Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te ravnatelj Opere HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci. Martin Draušnik svestrani je glazbenik čije se polje djelovanja proteže od solističkih nastupa i recitala preko brojnih komornih sastava sve do koncertnog majstora različitih orkestara, kako komornih tako i simfonijskih. Od 2011. godine je koncertni majstor Zagrebačke filharmonije. Također djeluje na Muzičkoj akademiji kao asistent, a od 2016. godine je docent.

Uoči koncerata, s početkom u 19 sati, u predvorju Velike dvorane održat će se predkoncertni razgovor.

Tagovi: Zagrebačka filharmonija, Filip Fak, Martin Draušnik
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE