GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čuvena pariška knjižara traži pomoć kupaca

Čuvena pariška knjižara traži pomoć kupaca
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz / B92

PARIZ - Čuvena pariška knjižara Shakespeare and Company potražila je pomoć svojih mušterija, zbog finansijskih gubitaka koje je pretrpela tokom pandemije koronavirusa.

Knjižara na Seini poslala je prošloga tjednamail svim kupcima kako bi ih obavijestila da prolazi kroz "teška vremena" i potakla ih na kupovinu knjiga, piše AP.

Iz knjižare navode da su od prve karantene u ožujku zabilježili pad prodaje od 80 posto i da su do sada potrošili svu ušteđevinu.

Kćerka pokojnog vlasnika knjižare Sylvia Whitman rekla da je mail naišao na pozitivan odaziv među kupcima, koje su uu samo tjedan dana preko interneta naručili rekordnih 5.000 knjiga, pedeset puta više od prosjeka.

Podršku čuvenoj knjižari pružili su ljubitelji knjiga iz svih slojeva društva, od studenata s ograničenim budžetom do bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, koji je svratio u knjižaru u znak odgovora na apel nešto prije uvođenja druge karantene u zemlji 30. listopada.

Mnogi stanovnici Pariza obratili su se vlasnici kako bi poklonili novac knjižari, jer imaju lijepe uspomene na ovo mjesto, koje je poznato kao prva kultna nezavisna knjižara na svijetu.

Knjižaru je 1919. otvorila Sylvia Beach i mjesto je postalo kreativni centar za mnoge pisce iseljenike, kao što su Ernest Hemingway, T. S. Elliot, F. Scott Fitzgerald i James Joyce.

Tagovi: Shakespeare and Company, Ernest Hemingway, T. S. Elliot, F. Scott Fitzgerald, James Joyce, Sylvia Whitman, Sylvia Beach,
PROČITAJ I OVO
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE