GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju

Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2024 / 15:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - O uznemiravanju žena, seksualnim slobodama, feminizmu i Zagrebu 80-ih godina prošlog stoljeća, o kojem je napisala i knjigu, u Nedjeljom u 2 govori redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Snježana Banović.

U emisiji Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković odmah se dokatknuo najaktualnije teme - spolnog zlostavljanja Dalibora Matanića.

'Nije me iznenadilo ovo što se priča o Daliboru Mataniću. Čovjek je stalno alkoholiziran, u moje vrijeme se govorilo 'taj bi svaku u letu'. Znam za njegovu reputaciju koja je stvarno loša. On je jedna paradigma kojoj ne vjerujem. Ne vjerujem njegovom kajanju, liječenju. Ne vjerujem da je na liječenju', rekla je Banović o slučaju zlostavljanja Dalibora Matanića.

Dotakla se i njegove isprike, z akoju, kaže, ne vjeruje, da je iskrena.

'Ne vjerujem ljudima oko njega koji su složili ocu PR-ovsku priču. Novinarka koja ga je razotkrila, Milena Zajović iz Večernjeg lista, rekla je da su je pritiskali iz PR-ovksih krugova. Opisujem taj krug kao jednu glembajevštinu, oni kvare našu djecu', kaže Banović.

Banović kaže da ga nikad nije upoznala jer se ne kreće previše u filmskim krugovim, no ne vjeruje u priču da se do kad priča nije izašla u javnost ništa nije znalo.

'Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako.'

Također ne vjeruje da će Matanića, kap što se to događa u SAD-ju ili zapadnoj Europi sad kanselirati.

'Nema tu neke ljutnje na 'našeg Dadu'. To kako se njega počelo štititi… Ne vjerujem da će ga se kanselirati, malo će ga se maknuti, da se odmori pa će se 'naš dečko' vratiti.

A što misli o njegovoj isprici? 'Nisam to shvatila kao ispriku nego izliku: 'Imam problem s drogom i alkoholom'. I to je kao u redu onda?, pita se Banović te nastavlja: 'Takvog nadrogiranog i pijanog su ga financirali. Uvijek treba pratiti trag novca, a njegov trag novca je golem, veći od njegove karijere'.

Usporedila ga je sa srpskim glumcem Branislavom Lečićem, koji je bio također optužen za seksualno zlostavljanje.

'Rijetke su takve karijere, on je baš perjanica. On je pandan nekom Lečiću. To je golema karijera, a to točno vrijedi i za Matanića. Lečić se predstavljao kao 'otac, glumac, redatelj, profesor i demokrata' - a ono zlostavljač najgore vrste.

Tagovi: BANOVIĆ, MATANIĆ, LEČIĆ
PROČITAJ I OVO
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE