GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ADU okončala suradnju s Matanićem

ADU okončala suradnju s Matanićem
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2024 / 16:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Akademija dramskih umjetnosti u Zagrebu prekinula je suradnju s redateljem Daliborom Matanićem, optuženim za seksualno uznemiravanje žena, koji je držao kolegij u zimskome semestru, te suradnju neće obnoviti, potvrdio je dekanat ADU u ponedjeljak.

“Akademija dramske umjetnosti najoštrije osuđuje postupke Dalibora Matanića koji su nedavno objavljeni u medijima. Suradnja s Daliborom Matanićem završetkom zimskog semestra je okončana, a u svjetlu uznemiravajućih činjenica neće se obnoviti”, odgovorio je Dekanat ADU na upit Hine.

Iz Dekanata ističu da Akademija dosad “nije zaprimila prijavu na neugodnosti ili uznemiravanja od strane Dalibora Matanića”, nakon što je prošli tjedan uputila molbu svim studenticama i studentima da anonimno ili neanonimno prijave uznemiravajuća iskustva.

S Akademije dodaju kako ulažu napore da se suzbiju pokušaji zlouporabe položaja i ovlasti osobito na štetu studenata i studentica, te da podupiru istupe svih osoba koje su iskusile zlostavljanje ili uznemiravanje.

Napominju također da je Ozren Prohić, profesor koji je sedam puta prijavljivan za seksualno i psihičko uznemiravanje studenata od 1999. do listopada prošle godine, i dalje udaljen s nastave.

Večernji list u petak je objavio da je redatelj Dalibor Matanić seksualno uznemiravao kolegice te zbog toga izgubio angažmane. Nakon toga se na Facebooku oglasio i Matanić te priznao da je uznemiravao kolegice pod utjecajem droge i alkohola, izrazio žaljenje te naveo da se prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti.

Nakon objave članka Društvo filmskih redatelja i Hrvatsko društvo filmskih djelatnika osudili su bilo kakav oblik nasilja te dali potporu žrtvama, a načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac danas je najavio da će policija započeti izvide.

Tagovi: Akademija dramskih umjetnosti, prohić, matanić
PROČITAJ I OVO
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE