GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola

Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2022 / 18:23
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - U pojedinim dijelovima Slovenije nedavno je primijećeno zatvaranje ili skraćenje radnog vremena pojedinih Petrolovih benzinskih postaja.

Kako objašnjavaju u Petrolu, razlog je nedostatak radne snage zbog porasta zaraze covidom-19.

To se događa i ponegdje u gorenjskoj regiji, gdje je promet tijekom ljetne turističke sezone jako pojačan. Uz veliku turističku gužvu posebno će doći do izražaja situacija u Kranjskoj Gori, gdje je jedna benzinska postaja zatvorena, a druga je zbog toga opterećena dugim kolonama čekanja. Također su često zatvorene ili imaju znatno skraćeno radno vrijeme: benzinska postaja na Koroškoj Beli kod Jesenica i benzinska postaja u Lescama, koja je vrlo zanimljiva za turizam.

- Navedene poslovnice zatvorili smo ili prilagodili radno vrijeme zbog nedostatka osoblja, što je uvelike povezano s porastom zaraze covidom-19 među zaposlenicima u maloprodajnoj mreži Petrola, pojašnjavaju iz Petrola te dodaju da su zbog toga bili prisiljeni prerasporediti zaposlenike na prodajna mjesta koja su ključna sa stanovišta cjelovite brige o kupcima i gdje u neposrednoj blizini ne postoji mogućnost pružanja cjelovite brige o kupcima.

Slične prilagodbe radnog dana uvedene su i zbog bolesti u vrijeme porasta zaraze covidom-19 te zbog dosljednog poštivanja uredbe o provjeri ispunjavanja PCT uvjeta kod klijenata u protekloj godini, podsjetili su. .

Ujedno su uvjerili da će, u najkraćem mogućem roku, pojedina prodajna mjesta biti ponovno otvorena, odnosno da će produljiti radno vrijeme i time omogućiti bržu opskrbu kupaca.

Privremena zatvaranja ili prilagodbe radnog vremena prodajnih mjesta provode se kratkoročno iu ovakvim iznimnim okolnostima i drugdje u zemlji, odnosno na onim prodajnim mjestima gdje zbog nedostatka osoblja ne mogu osigurati pouzdanu uslugu kupcima, objasnio.

"Ujedno provjeravamo i osiguravamo da našim kupcima u neposrednoj blizini, na tri minute udaljenosti, postoji barem još jedno otvoreno Petrolovo prodajno mjesto koje omogućuje cjelovitu opskrbu", ističu.

Tagovi: Petrol, koronavirus, Slovenija, Kranjska Gora
PROČITAJ I OVO
Novi predsjednik Uprave Ine izložio operativnom menadžmentu svoje ideje i očekivanja
INA-MOL-VLADA
Novi predsjednik Uprave Ine izložio operativnom menadžmentu svoje ideje i očekivanja
ZAGREB - Novi predsjednik Uprave Ine Peter Ratatics sastao se u četvrtak s operativnim top menadžmentom Ina Grupe te prezentirao svoje ideje, očekivanja i načina rada, doznaje se iz Ine.
Nizozemska: Zbog sankcija koje će biti uvedene Rusiji moguća je nestašica dizela
DIZEL
Nizozemska: Zbog sankcija koje će biti uvedene Rusiji moguća je nestašica dizela

AMSTERDAM - Nizozemska vlada nije izradila plan za slučaj krize u opskrbi naftom i dizelom, ključnim gorivom za gospodarstvo, upozorio je u četvrtak revizor u izvješću o strateškim rezervama.

Europska komisija želi pokušati pregovorima smanjiti cijene plina
PREGOVORI
Europska komisija želi pokušati pregovorima smanjiti cijene plina
BRUXELLES - Europska komisija pregovara s pouzdanim dobavljačima plina o snižavanju cijena plina koji se dostavlja plinovodima, a ako to ne urodi plodom, onda je moguće ograničenje cijene plina, izjavila je povjerenica Komisije za energiju Kadri Simson.
Šveđani pronašli i četvrto oštećenje na Sjevernom toku
OŠTEĆENJE
Šveđani pronašli i četvrto oštećenje na Sjevernom toku
STOCKHOLM - Švedska obalna straža navodno je pronašla četvrto curenje plina na plinovodu Sjeverni tok.
Uragan Ian i pad zaliha u SAD-u podigli cijene nafte prema 89 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Uragan Ian i pad zaliha u SAD-u podigli cijene nafte prema 89 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 89 dolara budući da su smanjena proizvodnja u Meksičkom zaljevu zbog uragana Iana i pad zaliha u SAD-u zasjenili jačanje dolara koje koči potražnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE