GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja

Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2024 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.

– Danas je Jadranski naftovod respektabilna kompanija koja se razvija i koja je postala važan subjekt u ovom dijelu Europe. Ne samo da je postala kompanija koja je od izuzetne važnosti za Hrvatske nego i za EU – istaknuo je Adanić, dodavši kako se radi o tvrtki koja mnogo ulaže u sustav i u zaštitu okoliša.

Ponovio je da je novi iskorak Janafa diverzifikacija poslovanja budući da su svjesni da će era nafte trajati još neko vrijeme, od 10 do 20 godina, pa su, kako je kazao, u Janafu krenuli u stvaranje Janafa nove generacije. Tvrtka, naveo je, velika sredstva ulaže u nove izvore energije. Cilj Janafa je da ulaže u sunčanu energiju, energiju vjetra i u geotermalnu energiju te se nada da će Janaf prerasti u respektabilnu energetsku kompaniju.

Član Uprave Janafa Vladislav Veselica istaknuo je da je ova godina ključna u transformaciji Janafa, koji se sve više okreće prema obnovljivim izvorima energije te najavio da će Janaf uskoro objaviti prva preuzimanja.

U središtu pozornosti ove tradicionalne međunarodne konferencije bila je panel rasprava „Zero Carbon 2050: Istina ili mit?“, čija je ključna premisa bila nužnost prelaska na obnovljive izvore energije, a u kojoj su sudjelovali Zsuzsanna Ortutay, predsjednica Uprave INA-a, Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara, Maciej Romanów, član Uprave ORLEN Unipetrola, Nela Vlahinić, predsjednica i suosnivačica udruge XEnergy i Vladislav Veselica, član Uprave JANAF-a. Sudionici panel rasprave složili su se u jednom – diverzifikacija izvora opskrbe energijom te postupni prelazak na obnovljive izvore energije ne predstavlja samo trend, već i nužnost koju su sve kompanije energetskog sektora trebaju provoditi.

Konferencija je okupila gotovo 250 sudionika, među kojima su bili vodeći europski naftni i energetski stručnjaci, poslovni partnere JANAF-a, predstavnici energetskih kompanija, akademske i stručne javnosti te Diplomatskog zbora

Tagovi: veselica, janaf, adanić, oie, omišalj, nafta
PROČITAJ I OVO
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
USTAVNI SUD
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
SARAJEVO - Udruženje Aarhus centar u BiH zaprimilo je 24. aprila presudu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja apelacija protiv presude Vrhovnog suda Republike Srpske u vezi s hidroelektranom Foča na rijeci Drini.
Cijene nafte stabilizirale se na 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se na 88 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se danas na međunarodnim tržištima na 88 dolara u očekivanju smjernica američke središnje banke o troškovima zaduživanja koji bi mogli zakočiti potražnju za naftom.
Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
DOBRE BROJKE
Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovao je s neto dobiti od gotovo 13 milijuna eura, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, uz ukupne prihode od 34 milijuna eura ili šest posto niže, izvijestili su danas iz te kompanije.
Dioničarima NIS-a i ove godine četvrtina dobiti
DIVIDENDA
Dioničarima NIS-a i ove godine četvrtina dobiti
BEOGRAD - Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIIS) utvrdio je prijedlog odluke skupštine dioničara o raspodjeli dobiti ostvarene u 2023. godini, priopćeno je iz te kompanije putem Beogradske burze.
Cijene nafte pale, prate se pregovori Izraela i Hamasa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale, prate se pregovori Izraela i Hamasa
LONDON - Cijene nafte oštro su pale u današnjem azijskom trgovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE