GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko je Boštjan Napast, novi šef Energie Naturalis?

Tko je Boštjan Napast, novi šef Energie Naturalis?
SKICA ZA PORTRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2023 / 17:13
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Poslovnu zajednicu zaintrigirala je informacija objavljena ovih dana prema kojoj se Pavao Vujnovac povlači s mjesta predsjednika Uprave PEnergie Naturalis u vlasništvu Prvog plinarskog društva.

Energiju naturalis napušta i Damir Spudić, dosadašnji CFO. Vujnovac i Spudić i u Enni će u budućnosti preuzeti nadzorne funkcije, baš kao što to čine i u drugim tvrtkama i projektima u kojima se g. Vujnovac pojavljuje kao investitor.

Ne manje iznenađenje leži u činjenici što će Vujnovca na ovoj pozicijski zamijeniti iskusni slovenski menadžer Boštjan Napast.

- Čovjeka kao što je Boštjan dugo sam želio vidjeti u našem timu. Drago mi je da su se okolnosti poklopile i da se moja želja sada realizirala. On je vrhunski profesionalac s velikim iskustvom u energetici i sjajnim rezultatima u logistici. Cijenim njegove ljudske i profesionalne kvalitete i vjerujem da ENNA grupi donosi upravo ono što nam treba u zahtjevnim planovima koje smo si zacrtali. Upravljanje ENNA grupom mu prepuštam s punim povjerenjem i imat će moju punu podršku kao i podršku cijelog sustava - izjavio je vlasnik i dosadašnji predsjednik uprave Enne Pavao Vujnovac.

Boštjan Napast je sveučilišni diplomirani inženjer strojarstva. Profesionalnu karijeru započeo je 1995. godine u tvrtki Projekta inženjering d.o.o. u Ptuju kao projektant strojarskih instalacija. Karijeru je nastavio kao vodeći projektant u mariborskoj tvrtki Menerga Energie-Technologie d.o.o. Godine 1998. zaposlio se u Petrolu d.d., gdje je obnašao više rukovodećih funkcija. Kao direktor Petrolove područne veleprodajne jedinice Maribor uspješno je proveo restrukturiranje spomenute poslovne jedinice.

U Petrolu je 2004. godine preuzeo vođenje sektora prodaje naftnih derivata, a od 2005. do 2009. godine kao član uprave bio je zadužen za energetiku, investicije, tehnički razvoj i kvalitetu. U tom razdoblju sudjelovao je u digitalizaciji i optimizaciji procesa tvrtke, čime je značajno doprinio uspješnosti tvrtke. Nakon isteka mandata dvije je godine nastavio raditi kao savjetnik uprave tvrtke Petrol. Godine 2011. preuzima vođenje tvrtke Geoplin doo, koju kroz deset godina uspješno transformira iz lokalne u regionalnu tvrtku.

Njegov petogodišnji mandat predsjednika Uprave Luke Koper d.o.o. d. započela je odlukom Nadzornog odbora društva od 3.12.2021. a tu je funkciju napustio prije samo nekoliko tjedana.

Ljubljansko Delo prije nekoliko tjedana je objavilo intervju s Napastom, jedno od pitanja je bilo je li on inženjer energetike ili logističar.

„Energetika je postala jedna od najvažnijih tema u globalnoj ekonomiji. Konkurentnost gospodarstva ovisi o pouzdanim i konkurentnim inputima. Bez konkurentskih uvjeta za energetiku teško je zamisliti konkurentnost gospodarstva. U fokusu mi je bila logistika, no tijekom energetske krize kolege su me pitali kako gledam na stanje i razvoj energetskog tržišta. Razmijenili smo mišljenja i stavove. Sjećam se vremena kada su plin i struja bili iznimno jeftini. U to vrijeme nitko nije razmišljao o dugoročnom najmu jer su energenti bili dostupni, također po prihvatljivoj cijeni. Došli smo u doba kada je potrebno razmišljati u smjeru pouzdanosti, au tom pogledu cijena je ključna kategorija. Što se tiče pitanja jesam li logističar ili energetičar, odgovor je i jedno i drugo", rekao je. Energia naturalis, kao što je rečeno, pokriva oba područja

Tagovi: Boštjan Napast, Pavao Vujnovac, energia Naturalis, Petrol, Damir Spudić, Luka Koper
PROČITAJ I OVO
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
USTAVNI SUD
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
SARAJEVO - Udruženje Aarhus centar u BiH zaprimilo je 24. aprila presudu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja apelacija protiv presude Vrhovnog suda Republike Srpske u vezi s hidroelektranom Foča na rijeci Drini.
Cijene nafte stabilizirale se na 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se na 88 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se danas na međunarodnim tržištima na 88 dolara u očekivanju smjernica američke središnje banke o troškovima zaduživanja koji bi mogli zakočiti potražnju za naftom.
Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
DOBRE BROJKE
Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovao je s neto dobiti od gotovo 13 milijuna eura, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, uz ukupne prihode od 34 milijuna eura ili šest posto niže, izvijestili su danas iz te kompanije.
Dioničarima NIS-a i ove godine četvrtina dobiti
DIVIDENDA
Dioničarima NIS-a i ove godine četvrtina dobiti
BEOGRAD - Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIIS) utvrdio je prijedlog odluke skupštine dioničara o raspodjeli dobiti ostvarene u 2023. godini, priopćeno je iz te kompanije putem Beogradske burze.
Cijene nafte pale, prate se pregovori Izraela i Hamasa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale, prate se pregovori Izraela i Hamasa
LONDON - Cijene nafte oštro su pale u današnjem azijskom trgovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE