GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TE Pljevlja i tokom prošle godine obarala rekorde

TE Pljevlja i tokom prošle godine obarala rekorde
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2024 / 10:47
Autor: SEEbiz / mina-business
PLJEVLJA – Termoelektrana (TE) Pljevlja je i u prošloj godini, 42. godini svog rada, oborila nekoliko rekorda, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Termoelektrana je, kako su naveli, ostvarila najveću godišnja proizvodnja u istoriji njenog rada.

„U prošloj godini, TE je ostvarila proizvodnju od 1,64 miliona megavat sati (MWh) na generatoru, a u mrežu je predala 1,5 miliona MWh električne energije“, rekli su iz EPCG.

Takođe, ostvaren je najduži rad u istoriji tog postrojenja, bez zastoja.

„TE je na mreži već više od 230 dana, odnosno i dalje radi od 5. juna prošle godine, kada je sinhronizovana na mrežu poslije redovnog godišnjeg remonta“, objasnili su iz EPCG.

TE je tokom prošle godine imala samo jedan neplanski zastoj, odnodno ispad sa mreže, dok je prosječan godišnji broj neplanskih ispada od početka rada tog postrojenja sedam, što, kako su naveli, najbolje govori o značaju tog rezultata.

Takođe, ostvaren je najveći broj sati rada tokom jedne kalendarske godine.

“TE je u prošloj godini bila na mreži 7,5 hiljada sati sa prosječnom snagom na generatoru od 218,9 megavata (MW) i prosječnom snagom na pragu elektrane od 200,72 MW“, precizirali su iz EPCG.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora EPCG, Zoran Šljukić, uputio je čestitke menadžmentu TE Pljevlja i svim zaposlenim u Termoelektrani koji su svojim odgovornim radom doprinijeli ostvarenju ovih istorijskih rezultata.

„Takođe, veliku zahvalnost EPCG duguje rukovodstvu i zaposlenim u Rudniku uglja Pljevlja, koji su predanim i odgovornim radom, prevazilazeći sve izazove i poteškoće rudarskog posla, isporučili elektrani rekordne količine uglja od 1,64 miliona tona“, zaključuje se u saopštenju

Tagovi: PLJEVLJA, EPCG
PROČITAJ I OVO
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
NA MREŽI
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
KRŠKO - Električni generator Nuklearne elektrane Krško (NEK) danas je nakon remonta ponovno priključen na elektroenergetsku mrežu. Nakon provjera na maloj snazi snaga elektrane će se postupno povećavati, najavili su iz NEK-a.
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
PROMJENA NAMJENE
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
NEW YORK - Solarna industrija polako se širi američkim Srednjim zapadom, privučena povoljnim najmom zemljišta, pristupom elektroenergetskom sustavu i državnim poticajima. Najbolje poljoprivredno zemljište mijenja namjenu, možda nepovratno, upozoravaju eksperti.
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE