GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef Steaga predviđa prelazak na plin

Šef Steaga predviđa prelazak na plin
TRANZICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2023 / 21:02
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački proizvođač električne energije Steag mogao bi pretvoriti svih šest svojih elektrana uglavnom na ugljen u plin za korištenje kao rezervu za obnovljive izvore energije, rekao je u nedjelju izvršni direktor Andreas Reichel.

"Mogli bismo izgraditi elektrane ove vrste", rekao je Reichel za dpa, ukazujući na šest tvornica tvrtke u regiji Ruhr i Saarlandu u zapadnoj Njemačkoj. Sva postrojenja ložena su kamenim ugljenom.

Njemačka je morala povećati domaće izvore energije, uključujući ugljen, otkako je prestala ovisiti o ruskom plinu nakon izbijanja rata u Ukrajini. To je također ubrzalo prijelaz na obnovljive izvore energije.

Plinska postrojenja sposobna za isporuku dispečabilne energije – energije koja se može brzo pozvati i kasnije ponovno zatvoriti – mogla bi se brzo izgraditi na tri lokacije tvrtke, rekao je Reichel.

Postrojenja bi se u budućnosti mogla prebaciti na vodik, naznačio je Reichel.

Ali također je naglasio potrebu za hitnošću. "Ako želimo imati plinske elektrane do 2030., onda moramo imati preduvjete stvorene do kraja ove godine", rekao je.

Općenito, godinu dana je bilo potrebno za planiranje, dvije godine za dobivanje dozvola i tri godine za izgradnju, rekao je Reichel.

Očekuje se da će njemačka vlada uskoro predstaviti strategiju svoje elektrane, istaknuo je. Glasnogovornica Ministarstva gospodarstva rekla je da će strategija sadržavati instrumente koji će dovesti do srednjoročnih ulaganja u 25 gigavata dispečabilne proizvodnje električne energije.

Steag je u vlasništvu konzorcija šest općinskih komunalnih poduzeća regije Ruhr koji su odlučili prodati tvrtku. - Pretpostavljam da ćemo tijekom ljeta s novim vlasnikom sklopiti kupoprodajni ugovor - rekao je Reichel.

Fotografija: Rolf Vennenbernd/dpa

Tagovi: Steaf, plin, uhljen, Andreas Reichel
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE