GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schneider Electric započeo Innovation Summit World Tour 2020.

Schneider Electric započeo Innovation Summit World Tour 2020.
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 10:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, jučer je započeo Innovation Summit World Tour 2020., veliku seriju virtualnih događanja koja će se održavati do 26. studenoga širom svijeta, a povezuje lidere, vizionare, stručnjake, kreatore promjena, partnere i kupce iz čitavog svijeta, kako bi otkrili najnovija digitalna rješenja za otporniju i održivu budućnost.

Schneider Electricov Innovation Summit održava se petu godinu za redom. Ovogodišnje izdanje prvo je koje će se odvijati isključivo online, a obuhvaća deset regionalnih – i interaktivnih - događaja koji će se održati u narednih osam tjedana. Sudionici iz cijeloga svijeta imaju priliku saznati više o potencijalno ključnoj ulozi elektrifikacije, digitalizacije, inovacije, upravljanja energijom i industrijske automatizacije u stvaranju svijeta s nižom potrošnjom ugljika i ograničavanju klimatskih promjena na 1,5 °C.

U svom virtualnom uvodnom obraćanju, Jean-Pascal Tricoire, predsjednik i izvršni direktor Schneider Electrica, pozvao je prisutne na ubrzavanje digitalne transformacije kako bi se bolje pozicionirali nakon preokreta izazvanog klimatskom krizom i globalnom pandemijom koja je preplavila svijet 2020. „Diljem svijeta, naši su se životi promijenili u samo nekoliko mjeseci - a digitalizacija nam je pomogla da se prilagodimo novoj normalnosti. Digitalizirane daljinske operacije omogućuju održavanje kontinuiteta poslovanja, povećavaju otpornost i daju nam nove uvide koji će poboljšati točnost predviđanja i ubrzati prilagodbu. Digitalne inovacije i povezivost promijenili su način na koji radimo i živimo zajedno, mogu promijeniti naš utjecaj na okoliš na bolje i pokrenuti gospodarski oporavak i održivost za sve nas.“

Tijekom serije događaja, Schneider Electric je kupcima i partnerima predstavio nove ponude, uključujući:

Novi asortiman niskonaponskih razvodnih ploča PrismaSeT™ Active i novu generaciju prekidača ComPacT™, koji će biti pušteni u prodaju 2021. godine, a pružaju ključne informacije o riziku od požara i raspoloživosti električne energije u električnim sustavima u zgradarstvu.

Povezivost PrismaSeT Active-a u oblaku omogućuje korisnicima kontinuirano praćenje raspodjele energije i primanje obavijesti u slučaju rizika gubitaka električne energije. Nova generacija ComPacT-a podiže dostupnost energije na sljedeću razinu velikim ergonomskim poboljšanjima, kao i connectivity-ready modularnom plug-and-play opremom koja proširuje njegove kapacitete naprednim mogućnostima povezivanja.
Inovativnu zelenu rasklopnu napravu SM AirSeT™, koja koristi genijalnu kombinaciju tehnologije zraka i vakuuma umjesto SF6, stakleničkog plina koji se obično nalazi u električnoj opremi korištenoj kod napajanja mreže i industrijskih električnih instalacija. Nova tehnologija omogućuje nam da izbjegnemo stvaranje milijuna tona CO2 u energetskim mrežama. Njena opsežna IoT povezivost ujedno omogućuje iskorištavanje prednosti podataka i analitike za upravljanje mrežom i optimizaciju.

Novu kategoriju automatizacije EcoStruxure™ Automation Expert, prvi svjetski sustav industrijske automatizacije usmjeren na softver koji stvara poboljšanja tijekom cijelog operativnog životnog ciklusa.

Na ovogodišnjem Innovation Summitu održani su i razgovori na visokoj razini između izvršnih direktora Schneider Electric-a i čelnika AECOM-a, vodeće tvrtke za infrastrukturno savjetovanje, GlaxoSmithKline-a, globalne tvrtke za zdravstvenu skrb, RIB Software-a, predvodnika u građevinskoj industriji i AVEVA-a, globalnog predvodnika u inženjeringu i industrijskom softveru.

Održane su i interaktivne panel diskusije s predstavnicima: JPMorgan Chase & Co, tvrtke za financijske usluge, McDonalds-a, trgovca prehrambenim uslugama, Danone-a, globalne prehrambene tvrtke, JLL-a, tvrtke za nekretnine i investicije, Acciona, pružatelja projekata infrastrukture i obnovljivih izvora energije, Enedis-a, francuskog operatora električne mreže, Suez-a, pružatelja usluga zaštite okoliša i globalno savjetovališta za dizajn, inženjering i arhitekturu Arup-a.

Sudionici Summita mogli su posjetiti i virtualni Innovation Hub, gdje su u 3D-u mogli pobliže upoznati inovacije Schneider Electrica i njegovih tehnoloških partnera, te se uživo povezati sa Schneider Electric-ovim laboratorijima, izložbenim salonima i proizvodnim pogonima širom svijeta, razgovarati sa stručnjacima i vidjeti praktične demo snimke.

Tagovi: Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, Innovation Summit World Tour, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Struja će vjerojatno poskupjeti, evo zašto
ELEKTRIČNA ENERGIJA
Struja će vjerojatno poskupjeti, evo zašto
ZAGREB - Cijena će se vrlo vjerojatno mijenjati zbog ove naknade za obnovljive izvore energije. Jer HROTE (Hrvatski operator tržišta energije) koji s tom naknadom plaća ove koji proizvode po povlaštenoj cijeni je praktički svaki mjesec u gubitku od 20 do 30 milijuna kuna.
Reuters o Krku: Primjer za Mediteran u smislu tranzicije prema zelenoj i održivoj energiji
POHVALE
Reuters o Krku: Primjer za Mediteran u smislu tranzicije prema zelenoj i održivoj energiji
LONDON - Otok Krk krenuo je u smjeru energetske samodostatnosti koju namjerava ostvariti do kraja ovog desetljeća, piše Reuters i dodaje kako ekolozi smatraju da bi on trebao biti primjer za Mediteran u smislu tranzicije k zelenoj i održivoj energiji.
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
FUZIJSKA ELEKTRANA
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
SAN FRANCISCO - Zanimljiva međunarodna suradnja vrijedna nekoliko stotina milijuna dolara pokrenuta je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje će kroz tri godine niknuti demo projekt fuzijske elektrane
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
VLADA
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u petak zaključkom predložila Glavnoj skupštini Ine da se zbog isteka mandata produži izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora, a donesen je i zaključak u vezi s Programom restrukturiranja Đuro Đaković Grupe.
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 72 dolara, pritisnute jačanjem dolara nakon što je američki Fed najavio da će postrožiti monetarnu politiku prije no što najavljivao, što bi moglo zakočiti rast i naftnu potražnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE