GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OMV i Interzero grade postrojenje za sortiranje plastičnog otpada u Njemačkoj

OMV i Interzero grade postrojenje za sortiranje plastičnog otpada u Njemačkoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 10:55
Autor: SEEbiz
BEČ - Energetski div OMV i pružatelj kružnih rješenja Interzero ovih su dana u Walldürnu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg položili kamen temeljac za inovativno postrojenje za sortiranje plastičnog otpada za kemijsko recikliranje.

Investicija je procijenjena na oko 170 milijuna eura i donijet će 120 radnih mjesta, priopćio je danas Interzer Slovenija.

Riječ je o najvećem pogonu za naknadno razvrstavanje otpadne ambalaže u cijeloj Europi, a početak izgradnje popratio je ministar prehrane, ruralnih pitanja i zaštite potrošača u Baden-Württembergu Peter Hauk. „Tvornica je važna građevna jedinica na putu prema kružnom gospodarstvu koje štedi resurse, smanjuje ovisnost o sirovinama i štiti našu klimu, a istodobno osigurava stvaranje radnih mjesta i vrijednosti na selu“, dodao je.

Predsjednik uprave i vlasnik tvrtke Interzero Axel Schweitzer istaknuo je kako projekt predstavlja početak nove ere u području recikliranja plastike. Naime, uvodi inovativni proces recikliranja "kako bi plastika, koja se trenutno spaljuje, mogla dobiti drugi život kroz kemijsko recikliranje". Daniela Vlad, članica izvršnog odbora OMV-a, istaknula je kako je projekt okrenut budućnosti.

Ova vrsta inovacije obećava i u Sloveniji, najavila je ovom prilikom direktorica Interzero Slovenija Darja Figelj: „Kemijsko recikliranje je tehnologija budućnosti, koja uz klasično mehaničko recikliranje može značajno povećati udio ponovno upotrijebljenih plastike i spasiti vrijedne sirovine od spaljivanja. Od sada ćemo moći i kemijski reciklirati slovenske sirovine, uz potporu stručnjaka iz Interzera i OMV-a."

Austrijski OMV među vodećim je tvrtkama za održiva goriva, kemikalije i materijale s fokusom na rješenja kružnog gospodarstva, dok je njemački Interzero jedan od vodećih pružatelja usluga na području zatvaranja proizvodnih, materijalnih i logističkih petlji te vodeći pružatelj inovacija u područje recikliranja plastike s najvećim kapacitetom sortiranja u Europi.

Tagovi: OMV, Interzero, plastika, recikliranje
PROČITAJ I OVO
Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
DOBRE BROJKE
Janaf u prva tri mjeseca ostvario neto dobit od 13 milijuna eura
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovao je s neto dobiti od gotovo 13 milijuna eura, što je za 15 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, uz ukupne prihode od 34 milijuna eura ili šest posto niže, izvijestili su danas iz te kompanije.
Dioničarima NIS-a i ove godine četvrtina dobiti
DIVIDENDA
Dioničarima NIS-a i ove godine četvrtina dobiti
BEOGRAD - Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIIS) utvrdio je prijedlog odluke skupštine dioničara o raspodjeli dobiti ostvarene u 2023. godini, priopćeno je iz te kompanije putem Beogradske burze.
Cijene nafte pale, prate se pregovori Izraela i Hamasa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale, prate se pregovori Izraela i Hamasa
LONDON - Cijene nafte oštro su pale u današnjem azijskom trgovanju.
FERK odbio uvođenje blok tarifa; ništa od poskupljenja struje u FBiH
STRUJA
FERK odbio uvođenje blok tarifa; ništa od poskupljenja struje u FBiH
SARAJEVO - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na sjednici održanoj danas, 29. aprila, odbila dati saglanost za uvođenje blok tarifa prilikom obračuna potrošnje struje za domaćinstva.
Shell zarađuje godišnje milijardu dolara samo na trgovini u SAD-u
ZARADA
Shell zarađuje godišnje milijardu dolara samo na trgovini u SAD-u
NEW YORK - Naftni div Shell zarađuje milijardu dolara godišnje na trgovini naftom u SAD-u, pokazali su dokumenti priloženi tužbi bivšeg radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE