GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka na dobrom putu, no neće uspjeti ispuniti cilj zapunjenosti skladišta plinom

Njemačka na dobrom putu, no neće uspjeti ispuniti cilj zapunjenosti skladišta plinom
PLIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2022 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka je ponovno na putu "pristojnih" razina zapunjavanja plinskih skladišta, no malo je vjerojatno da će postići postavljeni cilj njihove zapunjenosti do 1. studenoga, poručio je u ponedjeljak čelnik državnog regulatora Bundesnetzagentur Klaus Mueller.

Mueller je objavio na Twitteru da je na dan 23. srpnja ukupna razina zapunjenosti bila 65,91 posto te da je trenutno cilj da do 1. rujna zapunjenost skladišta dosegne 75 posto.

Njemačko ministarstvo gospodarstva prošloga tjedna povisilo je cilj zapunjenosti skladišta, nakon što je plinovod Sjeverni tok 1 nastavio s radom nakon 10 dana radova održavanja, iako sa svega 40 posto kapaciteta.

Novi ciljevi su 75 posto popunjenosti skladišta do 1. rujna, 85 posto do 1. listopada i 95 posto do 1. studenoga, objavilo je ministarstvo, istovremeno uvevši mjere štednje energije, uključujući zabranu grijanja bazena zimi u privatnim kućama.

Mueller je, pak, u ponedjeljak kazao kako ne vjeruje da je moguće postići ciljani raspon između 90 i 95 posto zapunjenosti skladišnih kapaciteta do 1. studenoga, objavio je Welt, citirajući sudionike sastanka o plinu čiji je domaćin bila pokrajina Baden-Wuerttemberg.

Na trenutnoj razini isporuke Sjevernog toka 1, razine skladišta bi u najboljem slučaju mogle dosegnuti zapunjenost od najviše 80 do 85 posto, prenosi Welt.

Tagovi: Njemačka, skladištenje plina, plin
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE