GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađarska želi novi 15-godišnji ugovor s Gazpromom

Mađarska želi novi 15-godišnji ugovor s Gazpromom
PLIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 16:57
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Mađarska ove godine želi potpisati novi 15 -godišnji ugovor o opskrbi prirodnim plinom s Gazpromom, a razgovori o tome su u završnoj fazi, izjavio je danas Peter Szijjarto, mađarski ministar vanjskih poslova.

"Nadam se da ćemo ove jeseni potpisati novi 15-godišnji ugovor o opskrbi pod povoljnim uvjetima", rekao je Szijjarto na konferenciji za novinare nakon sastanka s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom u Budimpešti, prenosi Reuters.

Dodao je kako će se o cijeni i fleksibilnosti novog ugovora s Gazpromom u Rusiji razgovarati sljedeći tjedan.

Šef mađarske diplomacije također je najavio da su pregovori između Budimpešte i Moskve o dobivanju licence za proizvodnju cjepiva Sputnik V protiv Covid-19 u Mađarskoj napredovali.

Prema njegovim riječima, proizvodnja ruskog cjepiva u Mađarskoj mogla bi započeti krajem 2022. godine.

Britanska agencija navodi da je Mađarska tijekom pandemije koristila rusko cjepivo Sputnik V, iako to nije odobrila Europska agencija za lijekove, te da je, navodno, otkako je premijer Viktor Orban preuzeo vlast 2010. godine "promicalo interese Moskve unutar EU -a" stalnim pozivanjem na prekid. "ekonomskih sankcija", uvedenih nakon pripajanja Krima Rusiji 2014. godine.

Podsjeća se i da je 2014. godine Budimpešta potpisala ugovor s Rusijom o izgradnji dva nova reaktora u nuklearnoj elektrani Pax, koje će graditi ruska državna tvrtka za atomsku energiju Rosatom, te dodaje da projekt ozbiljno kasni.

Tagovi: Mađarska, Gazprom, Peter Szijjarto
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE