GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalan gubitak Enija u 2020.

Katastrofalan gubitak Enija u 2020.
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2021 / 13:58
Autor: SEEbiz
RIM - Talijanski energetski div Eni lani je ostvario neto gubitak od 8,6 milijardi eura, nakon što je 2019. godinu zaključio s neto dobiti od 148 milijuna eura.

Na poslovanje ENI-ja također je snažno utjecala pandemija covida-19, koja je uzrokovala pad cijena nafte i prirodnog plina, izvještava francuska novinska agencija AFP.

Dionice Enija naglo su pale prošle godine, dosegnuvši najnižu razinu u četvrt stoljeća dok je zdravstvena pandemija potresla tržišta nafte.

U četvrtom tromjesečju proizvodnja je pala 11%, na 1,713 milijuna barela ekvivalenta nafte dnevno, ali tvrtka je priopćila da je cjelogodišnja proizvodnja u skladu s ciljem.

Poput svojih rivala, ENI je smanjio ulaganja kako bi umanjio posljedice pandemije i prošle godine potrošio 35% manje, na 5 milijardi eura.

Prilagođeni novčani tok za godinu pao je na 6,7 milijardi eura u usporedbi s smjernicama za 11,5 milijardi eura po cijeni nafte Brent od 60 dolara po barelu.

Tvrtka, koja je rekla da je dobro opremljena za rješavanje nesigurnog trgovinskog okruženja ove godine s likvidnošću od oko 20,4 milijarde eura, potvrdila je svoju dividendu za 2020. godinu od 0,36 eura po dionici.

Tagovi: kompanija Eni, nafta, dividenda, cijene nafte
PROČITAJ I OVO
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
NA MREŽI
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
KRŠKO - Električni generator Nuklearne elektrane Krško (NEK) danas je nakon remonta ponovno priključen na elektroenergetsku mrežu. Nakon provjera na maloj snazi snaga elektrane će se postupno povećavati, najavili su iz NEK-a.
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
PROMJENA NAMJENE
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
NEW YORK - Solarna industrija polako se širi američkim Srednjim zapadom, privučena povoljnim najmom zemljišta, pristupom elektroenergetskom sustavu i državnim poticajima. Najbolje poljoprivredno zemljište mijenja namjenu, možda nepovratno, upozoravaju eksperti.
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE