GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf s manjim prihodima i dobiti

Janaf s manjim prihodima i dobiti
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 16:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) u prošloj je godini ostvario neto dobit od 261,9 milijuna kuna, što je za 13,8 posto manje nego godinu ranije, a poslovni su mu prihodi smanjeni za 7,4 posto, na 696 milijuna kuna, što se objašnjava remontom u svim rafinerijama na trasi Janafa.

Po podacima iz financijskog izvješća koje je Janaf objavio na Zagrebačkoj burzi, ukupni su prihodi Janafa u prošloj godini iznosili 714,3 tisuće kuna, što je smanjenje za 8,6 posto u odnosu na godinu prije, dok su ukupni rashodi smanjeni za 4,1 posto, na 394,5 milijuna kuna.

Tako je bruto dobit Janafa u prošloj godini iznosila 394,5 milijuna kuna, što je nešto više od 50 milijuna kuna, ili 13,7 posto manje nego 2018. godine.

No, iz Janafa ističu kako je ostvarena bruto, kao i neto dobit, za oko 26 posto veća od plana.

Glavnina ukupnih prihoda odnosi se na poslovne prihode koji su lani iznosili 696 milijuna kuna i manji su za 7,4 posto u odnosu na godinu ranije "kao rezultat remonta u svim rafinerijama na trasi Janafa u 2019. godini".

Prihodi od prodaje u zemlji u prošloj godini iznose 233,6 milijuna kuna, što je u odnosu na 2018. godinu pad za 0,7 posto, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu pali za 10,2 posto, na 435,1 milijun kuna.

Ostali poslovni prihodi u iznosu od 27,3 milijuna kuna, na godišnjoj su razini smanjeni za 14,9 posto.

Po podacima iz izvješća, Janaf je u prošloj godini ostvario 388,2 milijuna kuna prihoda od transporta nafte, 174,1 milijun kuna od skladištenja nafte i 100,6 milijuna kuna od skladištenja derivata.

Poslovni rashodi Janafa u prošloj su godini iznosili 390,8 milijuna kuna, što je smanjenje za 3,7 posto u odnosu na godinu ranije.

Iz Janafa u izvješću ističu i prošlogodišnja ulaganja u iznosu od 408,6 milijuna kuna, od čega se najveći dio odnosi na ulaganja u cjevovode (111,7 milijuna kuna) te u sustav sigurnosti i zaštite okoliša (109,3 milijuna kuna).

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod
PROČITAJ I OVO
Pregovori o ograničenju opskrbe podigli cijene nafte iznad 34 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Pregovori o ograničenju opskrbe podigli cijene nafte iznad 34 dolara
LONDON - Cijene nafte poskočile su u petak na međunarodnim tržištima iznad 34 dolara, potaknute signalima proizvođača da bi mogli dogovoriti nezapamćeno smanjenje opskrbe kako bi je prilagodili urušenoj potražnji zbog pandemije koronavirusa.
Janaf donirao dva milijuna kuna
DONACIJE
Janaf donirao dva milijuna kuna
ZAGREB - Svjesni teške situacije koja je pogodila ne samo Hrvatsku, već i čitav svijet, a sa željom za valom pozitivnih promjena, JANAF d.d. donirao je bolnicama pet respiratora.
Proizvođači nafte pregovaraju o nezapamćenom smanjenju opskrbe
NAFTA
Proizvođači nafte pregovaraju o nezapamćenom smanjenju opskrbe
LONDON - Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i skupina neovisnih proizvođača rade na sporazumu o dosad neviđenom smanjenju proizvodnje a inicijativi bi se trebali pridružiti i drugi proizvođači, rekao je u petak izvor iz OPEC-a.
Trump: Sve sam dogovorio s Rusijom i Saudijskom Arabijom
NAFTNI RAT
Trump: Sve sam dogovorio s Rusijom i Saudijskom Arabijom
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je nedavno razgovarao sa čelnicima Rusije i Saudijske Arabije.
Trumpova izjava podigla cijene nafte iznad 27 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Trumpova izjava podigla cijene nafte iznad 27 dolara
LONDON - Cijene nafte poskočile su u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad razine od 27 dolara nakon ocjene američkog predsjednika da bi Saudijska Arabija i Rusija mogle uskoro postići dogovor o okončanju cjenovnog rata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE