GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf poništio nadmetanje za mjerne stanice na terminalima Omišalj, Sisak i Virje

Janaf poništio nadmetanje za mjerne stanice na terminalima Omišalj, Sisak i Virje
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 19:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Janaf je u ponedjeljak izvijestio da je poništio javno nadmetanje za proširenje sustava mjernih stanica na terminalima Omišalj, Sisak, Virje i mjernoj stanici Sotin i izvan snage stavio odluku o odabiru ponude u tom nadmetanju, na kojem je bila zaprimljena samo ponuda Elektrocentra Petek, u iznosu od oko 20 milijuna kuna.

"Janaf je donio odluku o poništavanju javnog nadmetanja 'Proširenje postojećeg sustava mjernih stanica Janafa na terminalima Omišalj, Sisak, Virje i mjernoj stanici Sotin i stavljanju izvan snage odluke o odabiru ponude u postupku javnog nadmetanja broj 2020-0283 od 21. kolovoza 2020. U predmetnom postupku javnog nadmetanja broj 2020-0283, zaprimljena je ponuda jednog ponuditelja Elektrocentar Petek u iznosu od 19.998.400 kuna", navodi se u priopćenju Janafa.

Inače, to je drugo javno nadmetanje koje je Janaf poništio nakon što je Uskok u 'aferi Janaf' pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Među osumnjičenima za primanje i davanje mita u toj aferi su i bivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević i vlasnik Elektrocentra Petek, Krešo Petek.

Janaf je, naime, sredinom listopada prošle godine poništio i javno nadmetanje za izvođenje radova na Terminalu Omišalj, na kojemu je sudjelovala i tvrtka Elektrocentar Petek. Oglas za to nadmetanje bio je objavljen krajem kolovoza prošle godine, a na njega su bile zaprimljene dvije ponude - tvrtki Elektrocentar Petek, vrijednosti 19,3 milijuna kuna, i INEL-Montaža, vrijednosti 21,5 milijuna kuna.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, Terminal Omišalj, Elektrocentar Petek, Krešo Petek
PROČITAJ I OVO
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
GORIVO
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak su u Sloveniji pale cijene regulirane cijene motornih goriva.
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
OIE
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
LJUBLJANA - Slovenija je u prva tri dana svibnja najveći dio svoje potrošnje pokrivala električnom energijom iz obnovljivih izvora energije (OIE), dok je 4. svibnja proizvedeno više električne energije iz OIE nego što se dnevno potroši, objavilo je Ministarstvo okoliša i klime. danas i energija.
Cijene nafte iznad 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 83 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 83 dolara pod utjecajem poskupljenja saudijskih isporuka i obnovljenih napetosti na Bliskom istoku.
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZELENO SVJETLO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZAGREB - Europska komisija odobrila je, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, hrvatsku mjeru u iznosu od 25 milijuna eura za potporu proširenju terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) na otoku Krku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE