GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Energopetrolu oduzeta dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima

Energopetrolu oduzeta dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima
DOZVOLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - FERK je na jučer održanoj sjednici usvojio rješenja o izdavanju tri dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositeljima zahtjeva: "PV Energija" vl. Enes Zaklan iz Čapljine, "PERO" Zenica d.o.o. i "Bratstvo" d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Također, usvojena su i rješenja po kojima se podnositeljima "Operator-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo i JP Elektroprivreda BIH d.d. –Sarajevo izdaje dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici je doneseno Rješenje o trajnom oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om imatelju dozvole ENERGOPETROL d.d. Sarajevo. Također, donesen je zaključak o spajanju predmeta i to u postupcima po zahtjevu za obnovu dozvole za rad za proizvodnju električne energije i zahtjevu za izmjenu i dopunu dozvole za rad, podnositelja zahtjeva "Energetic-Electronic" d.o.o. Čitluk.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta u svezi s obnovom te izmjenom i dopunom dozvole za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva "Energetic-Electronic" d.o.o. Čitluk, Igi Solar d.o.o. Čitluk i Energosol d.o.o. iz Jablanice.

Osim toga, usvojena su i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva "Ecco Energy" vl. Vlatko Malić iz Čapljine za solarnu elektranu "Ecco Energy 1" i Auto dijelovi Lav d.o.o. Posušje, za solarnu fotonaponsku elektranu "Lav".

U postupak opće rasprave upućena su i dva nacrta za obnovu dozvole za opskrbu električnom energijom II. reda, podnositelja Alpiq Energija BH d.o.o. iz Sarajeva i GEN-I d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz FERK-a.

Tagovi: FERK, Energopetrol, trgovina na veliko naftnim derivatima, naftni derivati, Enes Zaklan
PROČITAJ I OVO
Gorivo u Crnoj Gori od utorka skuplje za tri do četiri centa
CIJENE GORIVA
Gorivo u Crnoj Gori od utorka skuplje za tri do četiri centa
PODGORICA - Sve vrste goriva na crnogorskim pumpama od utorka će poskupiti tri do četiri centa po litru, pokazuje preliminalna analiza cijena naftnih derivata na međunarodnim berzama i odnosa kursa dolara i eura koju su “Vijesti” dobile od trgovaca naftnih derivata.
Snažan pad prihoda Elektroprivrede HZHB u 2020.
PAD
Snažan pad prihoda Elektroprivrede HZHB u 2020.
MOSTAR - Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar ostvarilaje neto dobit u 2020. godini od 822 hiljade KM, nakon što je u istom periodu prošle godine imala dobit od 2,47 miliona KM, izvještava Indikator.ba na osnovu finansijskog izvještaja kompanije objavljenog na Sarajevskoj berzi.
Kreće izrada nacionalne strategije za vodik
STRATEGIJA
Kreće izrada nacionalne strategije za vodik
ZAGREB - Vlada je na današnjoj sjednici zadužila Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da izradi Hrvatsku strategiju za vodik od 2021. do 2050.
Jači dolar i očekivanja veće opskrbe spustili cijene nafte ispod 66 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Jači dolar i očekivanja veće opskrbe spustili cijene nafte ispod 66 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 66 dolara, pritisnute jačim dolarom i predviđanjima da će više cijene potaknuti vodeće proizvođače da povećaju opskrbu.
Gubitak NIS-a u 2020. godini 7,6 milijardi dinara
TEŠKA GODINA
Gubitak NIS-a u 2020. godini 7,6 milijardi dinara
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) je u 2020. godini imala gubitak od 7,6 milijaradi dinara a investirala je više od 25 milijardi dinara, saopšteno je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE