GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb uvodi novi sustav obračuna plaća, evo o čemu se radi

Zagreb uvodi novi sustav obračuna plaća, evo o čemu se radi
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 16:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Zagreb izvijestio je danas da uvodi Centralni obračun plaća (COP) kao prvu fazu uspostave gradske Riznice, jedinstvenog računovodstveno-informacijskog sustava koji podiže transparentnost gradskog proračuna.

“Riznica je sustav upravljanja financijama grada kroz jedinstveni račun, koji omogućuje transparentno upravljanje proračunom i bolju kontrolu upravljanja novcem”, izjavila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

“Uvođenjem riznice postaje moguće dobiti potpun i pravovremen uvid u trošenje proračuna, unaprijediti planiranje i izvršenje proračuna, te se također smanjuje mogućnost zloupotreba”, dodala je.

Centralni obračun plaća prvi je korak u uspostavi jedinstvenog informacijskog sustava Riznice Grada Zagreba i njegovih proračunskih korisnika. Njime gradska uprava ispunjava jedan od izbornih ciljeva koji čine dio koalicijskog sporazuma sa SDP-om, ističe se u priopćenju.

Sustav COP-a obuhvaća sva gradska upravna tijela i sve ustanove u vlasništvu Grada Zagreba, što uključuje obračun osobnog dohotka za više od 12.000 zaposlenika u gradskoj upravi. Ugovor za implementaciju COP-a vrijedan 1,5 milijuna eura s PDV-om potpisan je krajem siječnja, a rok uspostave je do kraja ove godine.

Projekt izgradnje sustava gradske Riznice započeo je 2022. te zbog svoje kompleksnosti iziskuje znatna proračunska sredstva i višegodišnje razdoblje provedbe.

Uvođenje COP-a prva je od tri faze digitalizacije rizničnog poslovanja, nakon koje slijedi uvođenje računovodstvenog modula, tzv. ERP-a, kojim se na jedinstven i transparentan način upravlja svim prihodima, rashodima i financijskom imovinom grada i njegovih ustanova.

Završna faza uključuje objedinjeni informacijski sustav za upravljanje planom nabave, postupcima javne nabave, okvirnim sporazumima, ugovorima, narudžbenicama i jednostavnom nabavom, kao i svom pratećom dokumentacijom, navodi se u priopćenju.

Tagovi: zagreb, dolenec, tomašević, riznica, plaće
PROČITAJ I OVO
Produktivnost njemačkih radnika ne izgleda dobro
TRŽIŠTE RADA
Produktivnost njemačkih radnika ne izgleda dobro
BERLIN - Nijemci su dugo bili na glasu kao marljivi, odgovorni, pouzdani i produktivni. Kako stvari s radnim moralom izgledaju danas? Jesu li Nijemci ljeniji nego ranije i to unatoč nedostatku stručne radne snage?
Dug opće države narastao na gotovo 47 milijardi eura
ZADUŽENOST
Dug opće države narastao na gotovo 47 milijardi eura

ANALIZA - Krajem siječnja 2024. godine javni dug Republike Hrvatske iznosio je u apsolutnim iznosima 46,9 milijardi eura što je 0,1 mlrd. ili 0,3% više u odnosu na siječanj 2023.

Studija: Njemačka bi pretrpjela ozbiljne ekonomske posljedice u slučaju napuštanja EU
SCENARIJI
Studija: Njemačka bi pretrpjela ozbiljne ekonomske posljedice u slučaju napuštanja EU
BERLIN - Njemačka bi pretrpjela veliku gospodarsku štetu ako napusti Europsku uniju, napisali su istraživači Njemačkog ekonomskog instituta (IW) u izvješću koje je objavila dpa.
U Sloveniji u ožujku opet rekordan broj radno aktivnih
TRŽIŠTE RADA
U Sloveniji u ožujku opet rekordan broj radno aktivnih
LJUBLJANA - U ožujku se ponovno povećao broj zaposlenih, dosegnuvši novi rekord. Na mjesečnoj razini porastao je za 0,3 posto, a na godišnjoj za 1,4 posto na 944.300.
Inflacija u EU stabilna u travnju
STABILNO
Inflacija u EU stabilna u travnju
BRUXELLES - Inflacija u Europskoj uniji u travnju se zadržala na razini iz prethodnog mjeseca, dok je Hrvatska, uz Rumunjsku i Belgiju, imala najveći rast potrošačkih cijena u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, izvijestio je u petak Eurostat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE