GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb uvodi novi sustav obračuna plaća, evo o čemu se radi

Zagreb uvodi novi sustav obračuna plaća, evo o čemu se radi
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 16:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Zagreb izvijestio je danas da uvodi Centralni obračun plaća (COP) kao prvu fazu uspostave gradske Riznice, jedinstvenog računovodstveno-informacijskog sustava koji podiže transparentnost gradskog proračuna.

“Riznica je sustav upravljanja financijama grada kroz jedinstveni račun, koji omogućuje transparentno upravljanje proračunom i bolju kontrolu upravljanja novcem”, izjavila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

“Uvođenjem riznice postaje moguće dobiti potpun i pravovremen uvid u trošenje proračuna, unaprijediti planiranje i izvršenje proračuna, te se također smanjuje mogućnost zloupotreba”, dodala je.

Centralni obračun plaća prvi je korak u uspostavi jedinstvenog informacijskog sustava Riznice Grada Zagreba i njegovih proračunskih korisnika. Njime gradska uprava ispunjava jedan od izbornih ciljeva koji čine dio koalicijskog sporazuma sa SDP-om, ističe se u priopćenju.

Sustav COP-a obuhvaća sva gradska upravna tijela i sve ustanove u vlasništvu Grada Zagreba, što uključuje obračun osobnog dohotka za više od 12.000 zaposlenika u gradskoj upravi. Ugovor za implementaciju COP-a vrijedan 1,5 milijuna eura s PDV-om potpisan je krajem siječnja, a rok uspostave je do kraja ove godine.

Projekt izgradnje sustava gradske Riznice započeo je 2022. te zbog svoje kompleksnosti iziskuje znatna proračunska sredstva i višegodišnje razdoblje provedbe.

Uvođenje COP-a prva je od tri faze digitalizacije rizničnog poslovanja, nakon koje slijedi uvođenje računovodstvenog modula, tzv. ERP-a, kojim se na jedinstven i transparentan način upravlja svim prihodima, rashodima i financijskom imovinom grada i njegovih ustanova.

Završna faza uključuje objedinjeni informacijski sustav za upravljanje planom nabave, postupcima javne nabave, okvirnim sporazumima, ugovorima, narudžbenicama i jednostavnom nabavom, kao i svom pratećom dokumentacijom, navodi se u priopćenju.

Tagovi: zagreb, dolenec, tomašević, riznica, plaće
PROČITAJ I OVO
U travnju pogoršano raspoloženje potrošača u vezi s američkom ekonomijom
SIGNALI
U travnju pogoršano raspoloženje potrošača u vezi s američkom ekonomijom
WASHINGTON - Indeks raspoloženja potrošača o američkom gospodarstvu pao je s ožujske vrijednosti od 79,4 boda u travnju na 77,2 boda, objavilo je Sveučilište Michigan.
Austrija je najpoželjnija radna destinacija za Slovence
ISTRAŽIVANJE
Austrija je najpoželjnija radna destinacija za Slovence
LJUBLJANA - Slovencima je najpoželjnija destinacija za rad u inozemstvu Austrija, a bolji financijski uvjeti najvažniji su razlog za rad izvan vlastite zemlje, pokazuje istraživanje portala za zapošljavanje Mojedelo.com i Boston Consulting Group.
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE