GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić zamolio privatnike da ne otpuštaju radnike

Vučić zamolio privatnike da ne otpuštaju radnike
MOLBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 20:37
Autor: SEEbiz / bizlife.rs
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je sve privatnike u Srbiji da zadrže radnike što je moguće duže i istakao da će im država pomoći.

„Javni sektor nećemo smanjivati plate a nikoga nećemo otpuštati. Oko 13. aprila krenuće isplata po 4.000 dinara za svakog penzuionera, a za 173.000 penzionera sa penzijom manjom od 30.000 obezbedićemo posebne pakete za četiri ili pet dana“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je kazao da će biti obezbeđen novac za povećanje zdravstvenih radnika koji rade u vojsci, takođe od 10 odsto, kao i u civilnom zdravstvu.
Vučić se zahvalio srpskim privrednicima koji su ponudili pomoć.

„I Momirović i Kostić dali su hotele sa 4 zvezdice na raspolaganje za neke druge bolesnike koji nisu korona bolesnici. U Kragujevcu tražimo lokaciju, u tri grada smo obezbedili. Dali smo zadatak da budemo spremni za prihvat 10.000 bolenika, očekujemo teške i velike udare, cilj da izdržimo u zdravstvenim ustanovama“, naveo je on.

Na pitanje na koji način će država pomoći privatnom sektoru i da li može na neki način da spreči otkaze, Vučić je kazao da država ne može na taj način da utiče na privatnike i da može samo da moli.

„Pomoći ćemo, gledaćemo deo plata onima koji su pogođeni koronavirusom kako da nadoknadimo. U svetu na hiljade otkaza se deli, u poslednja četiri dana skoro svi koji su došli iz inostranstva su dobili otkaze u svojim kompanijama. Tako funkcioniše kapitalizam“, kazao je on.

Fotografija: Večernje novosti

Tagovi: Aleksandar Vučić, korona virus, kapitalizam, Miodrag Kostić
PROČITAJ I OVO
Kraj globalizacije, muke po logističarima
NOVA ERA
Kraj globalizacije, muke po logističarima
BERLIN - U mnogim lukama je zbog koronavirusa angažiran samo dio osoblja, a novi propisi otežavaju logistiku.
Potporom za ožujak obuhvaćeno 38 posto zaposlenih u gospodarstvu
ANALIZA
Potporom za ožujak obuhvaćeno 38 posto zaposlenih u gospodarstvu
ZAGREB - Potpora za očuvanje radnih mjesta za ožujak je zatražena za gotovo 485 tisuća radnika, što je 38 posto svih zaposlenih u gospodarstvu, a poslovni subjekti koji su primili potpore čine 38 posto poslovnih prihoda svih subjekata koji su predali godišnja financijska izvješća, podaci su iz Fininfo analize.
Sto evra od danas leže na račune
POMOĆ
Sto evra od danas leže na račune
BEOGRAD - Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje danas.
Vlada će se zadužiti za više od 3,5 milijarde kuna, neće tražiti pomoć MMF-a
ZADUŽIVANJE
Vlada će se zadužiti za više od 3,5 milijarde kuna, neće tražiti pomoć MMF-a
ZAGREB - U održavanju likvidnosti državnom bi proračunu u srpnju i kolovozu, kad će i dalje, osim za financiranje javnih troškova, trebati novac i za pomoć privatnom sektoru, vlada računa i na oko dvije milijarde kuna zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD).
Xi Jinping: Kineska ekonomija je otporna
PERSPEKTIVE
Xi Jinping: Kineska ekonomija je otporna
PEKING – Na panel raspravi tijekom trajanja sjednice Nacionalnog kongresa, predsjednik Xi Jinping je naglasio dugoročnu perspektivu kineskog ekonomskog razvitka, te potrebu za ekonomskom stabilizacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE