GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić zamolio privatnike da ne otpuštaju radnike

Vučić zamolio privatnike da ne otpuštaju radnike
MOLBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 20:37
Autor: SEEbiz / bizlife.rs
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je sve privatnike u Srbiji da zadrže radnike što je moguće duže i istakao da će im država pomoći.

„Javni sektor nećemo smanjivati plate a nikoga nećemo otpuštati. Oko 13. aprila krenuće isplata po 4.000 dinara za svakog penzuionera, a za 173.000 penzionera sa penzijom manjom od 30.000 obezbedićemo posebne pakete za četiri ili pet dana“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je kazao da će biti obezbeđen novac za povećanje zdravstvenih radnika koji rade u vojsci, takođe od 10 odsto, kao i u civilnom zdravstvu.
Vučić se zahvalio srpskim privrednicima koji su ponudili pomoć.

„I Momirović i Kostić dali su hotele sa 4 zvezdice na raspolaganje za neke druge bolesnike koji nisu korona bolesnici. U Kragujevcu tražimo lokaciju, u tri grada smo obezbedili. Dali smo zadatak da budemo spremni za prihvat 10.000 bolenika, očekujemo teške i velike udare, cilj da izdržimo u zdravstvenim ustanovama“, naveo je on.

Na pitanje na koji način će država pomoći privatnom sektoru i da li može na neki način da spreči otkaze, Vučić je kazao da država ne može na taj način da utiče na privatnike i da može samo da moli.

„Pomoći ćemo, gledaćemo deo plata onima koji su pogođeni koronavirusom kako da nadoknadimo. U svetu na hiljade otkaza se deli, u poslednja četiri dana skoro svi koji su došli iz inostranstva su dobili otkaze u svojim kompanijama. Tako funkcioniše kapitalizam“, kazao je on.

Fotografija: Večernje novosti

Tagovi: Aleksandar Vučić, korona virus, kapitalizam, Miodrag Kostić
PROČITAJ I OVO
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE