GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija produžuje aranžman s MMF-om

Srbija produžuje aranžman s MMF-om
ARANŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2024 / 08:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ministar finanasija Siniša Mali najavio je da će sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji ističe krajem godine, biti produžen na najmanje dve godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Mali je posle sastanka sa sa direktorkom MMF Kristalinom Georgijevom u Vašingtonu, na kojem je učestvovala i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, rekao da sporazum sa MMF ističe krajem ove godine i da je na sastanku „dogovoreno da će biti produžen, još na najmanje dve godine“.

On je ocenio da Srbija time pokazuje da je spremna da nastavi reforme, što je i poruka građanima Srbije, ali i poruka investitorima koji treba da dođu u Srbiju.

Mali je naveo da je Kristalina Georgijeva pohvalila sprovedene reforme u Srbiji istakavši da je Srbija, zahvaljujući ekonomskim rezultatima i reformama, zaslužila mesto na kom je sada.

Delegacija Srbije, koju čine Mali i Jorgovanka Tabaković, sa svojim saradnicima, učestvovala je na Prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke, koje se održavalo od 15. do 20. aprila u Vašingtonu.

Tagovi: srbija, mmf, mali, tabaković
PROČITAJ I OVO
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
TRŽIŠTE RADA
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
WASHINGTON - Američko tržište rada značajno se ohladilo prošlog mjeseca jer su i zapošljavanje i rast plaća usporili više nego što su ekonomisti očekivali u travnju.
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
SKOK
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
ANKARA - Inflacija u Turskoj ubrzala se na 69,8% godišnje u mjesecu travnju, izvijestio je u petak Turski zavod za statistiku.
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
TRENDOVI
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
ZAGREB - Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u travnju je pao za 5,4 posto, što je četvrti mjesec zaredom kako pada na godišnjoj razini, dok je u odnosu na ožujak porastao za 1,3 posto, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ).
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAPOSLENOST
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku je pao i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, u usporedbi s veljačom manji je za 0,1 posto, dok je u u odnosu na ožujak lani pao za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
LOŠIJE
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
BERLIN - Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) ponovno je naniže revidirala svoju prognozu gospodarskog rasta u Njemačkoj i sada vidi samo minijaturni rast od 0,2% za ovu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE