GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preraspodjela proračuna: Ministarstvu zdravstva 669 milijuna kuna za saniranje posljedica epidemije

Preraspodjela proračuna: Ministarstvu zdravstva 669 milijuna kuna za saniranje posljedica epidemije
PRORAČUN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2020 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Vlada je u srijedu na telefonskoj sjednici preraspodjelila proračunska sredstava za ovu godinu te osigurala 669.214.996 kuna na pozicijama Ministarstva zdravstva za povećani transfer HZZO-u za podmirenje obveza nastalih kao posljedica epidemije koronavirusa.

Sredstva su osigurana smanjenjem rashoda u okviru Državnog proračuna RH za 2020., navodi se u priopćenju.

Riječ je najvećim dijelom o smanjenju na pozicijama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 299,6 milijuna kuna, Ministarstva znanosti i obrazovanja 58,6 milijuna kuna, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture 44,6 milijuna kuna, Ministarstva zdravstva 44,4 milijuna kuna, Ministarstva unutarnjih poslova 43 milijuna kuna, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 33,5 milijuna kuna, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja 24,3 milijuna kuna, Ministarstva hrvatskih branitelja 20,3 milijuna kuna, te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu od 20,3 milijuna kuna.

Na telefonskoj je sjednici donesena i Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu Rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna RH za ovu godinu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Sisačko-moslavačke županije. Donesena je i Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu Rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Zagrebačke županije.

Tagovi: proračun, Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
PROČITAJ I OVO
HNB: Pad BDP-a visok, no kretanja nešto povoljnija od ranijih projekcija
OCJENE
HNB: Pad BDP-a visok, no kretanja nešto povoljnija od ranijih projekcija
ZAGREB - Pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prošloj godini za 8,4 posto i dalje je vrlo visok, iako su ostvarena kretanja nešto povoljnija od projekcija Hrvatske narodne banke (HNB) s kraja 2020. godine, ističu iz HNB-a u komentaru najnovijih podataka.
Pad švicarskog BDP-a u 2020. najdublji od naftne krize
PAD
Pad švicarskog BDP-a u 2020. najdublji od naftne krize
BERN - Švicarski bruto domaći proizvod pao je u 2020. godini 2,9 posto, najsnažnije od naftne krize u 70-im godinama prošlog stoljeća, objavila je vlada u petak, predviđajući pad aktivnosti i u prvom ovogodišnjem tromjesečju, s obzirom na koronamjere.
Slovenski BDP lani pao 5,5 posto
PAD
Slovenski BDP lani pao 5,5 posto
LJUBLJANA - Slovenski BDP lani je iznosio 46.297 milijardi eura i realno se smanjio za 5,5 posto u odnosu na 2019. godinu, a nominalno za 4,3 posto, prema prvoj procjeni koju je u petak objavio državni statistički ured.
Plenković: Vlada nastavlja s naknadom od 4.000 kuna
PREMIJER
Plenković: Vlada nastavlja s naknadom od 4.000 kuna
ZAGREB - "Smatramo da su odluke primjerene, da ćemo pronaći sredstva bez rebalansa i većih zahvata."
Hrvatski BDP u 2020. pao rekordnih 8,4 posto
TEŽAK PAD
Hrvatski BDP u 2020. pao rekordnih 8,4 posto
ZAGREB - Pad hrvatskog bruto domaćeg proizvoda u posljednjem lanjskom tromjesečju usporen je u odnosu na prethodne kvartale, no u cijeloj prošloj godini gospodarstvo je zbog koronakrize palo po rekordnoj stopi od 8,4 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE