GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o najavi poskupljenja: Do toga ne bi trebalo doći

Plenković o najavi poskupljenja: Do toga ne bi trebalo doći
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2023 / 14:28
Autor: SEEbiz / HRT
OSIJEK - Najavu novih poskupljenja komentirao je i premijer Andrej Plenković. Istaknuo je da Vladin tim radi na pripremama mjera te da im je u cilju da teret globalne krize ne snose građani.

- Svatko od vas ovdje plaća jeftiniju struju, plaća jeftiniji plin, benzin ili dizel, zahvaljujući odlukama Vlade. To isto se događa i u gospodarskom sektoru, od kojih mnogi koji sada najavljuju da će povećavati cijene, zahvaljujući našim odlukama, milijunske iznose plaćaju manje samo za struju, na primjer, rekao je Plenković.

- Istodobno našim aktivnostima s partnerima na europskoj razini, ne samo da smo osigurali sigurnost opskrbe energentima sve ovo vrijeme i u budućnosti nego je došlo do smanjenja cijena. Dakle, manja je cijena plina, pa ako je manja cijena plina, onda je manja cijena struje. Energenti, inputi, nama se u ovome trenu ne čine takvima da bi trebalo doći do nekog značajnijeg porasta cijena, dodao je.

Kaže da Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva i cijeli Vladin tim rade na pripremi mjera.

- Nakon prvoga travnja, o tom procesu, razgovarat ćemo s drugim gospodarskim subjektima koji imaju ovakve najave. Ono što mi činimo sve ovo vrijeme je da teret ove velike globalne krize za građane bude što manji. To je dio naše politike i tako će biti u budućnosti, zaključio je.

Tagovi: ANDREJ pLENKOVIĆ, POSKUPLJENJA, inflacija
PROČITAJ I OVO
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE