GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Peović: Glas poduzetnika je opasna udruga

Peović: Glas poduzetnika je opasna udruga
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 08:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u emisiji "Oporbeni zarez" na HRT-u komentirala je prosvjed poduzetnika, obvezne članarine u HGK, koronakrizu te sljedeće lokalne izbore.

"HDZ štiti državu iz drugačijeg razloga nego što Radnička fronta govori da je država jedina u mogućnosti zaštititi društvenu radničku većinu. To nije Plenkovićeva država, znam da to ljudi često ne mogu odvojiti. Plenković nije država", rekla je Katarina Peović u emisiji "Oporbeni zarez".

Komentirajući prosvjed poduzetnika, koji je oštro osudila vladajuća većina, Peović je rekla da iza njega stoji opasna udruga koja zagovara liberaliziranje mjera samo u svom sektoru.

"Da je do tih poduzetnika koji su organizirali prosvjed, vjerojatno bismo imali stotine zaraženih dnevno. Mislim da je riječ o opasnim političkim stavovima jer su oni itekako krenuli u političku ofenzivu", rekla je saborska zastupnica Radničke fronte.

Osvrnula se i na imenovanje Martine Dalić na čelo Uprave Podravke.

"To kadrovsko rješenje šalje poruku da nije cilj održati proizvodnju, punu zaposlenost, povećati produktivnost, konkurentnost, nego je cilj osigurati bolje uvjete za jednu ekonomsku elitu, kojoj Dalić pripada. Gdje god smo imali takvo kadroviranje, imali smo isti scenarij, zatvaranje radnih mjesta i ugrožavanje proizvodnje", zaključuje Peović.

Radnička fronta prozivana je jer nije podržala Mostov prijedlog za ukidanje obvezne članarine u HGK. Peović kaže da je riječ o sukobu dvaju lobija kapitala u kojem nisu htjeli sudjelovati.

"To je bio politički potez jedne rigidne neoliberalne desnice, to je inicijativa Glasa poduzetnika, da se razumijemo. Mi smo bili suzdržani, to je bilo na neki način u korist Mostovu prijedlog. Riječ je o opasnom napadu na javni sektor. Udruzi Glas poduzetnika svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe, ovo je samo korak prema ofenzivi u koju kreću", rekla je Peović dodajući kako nitko ne brani HGK te da su svjesni ozbiljnog problema političkog kadroviranja.

"Iza te inicijative koja je postavljena loše nije se komuniciralo što oni žele, iz toga na kraju proizlazi da će članarine biti plaćene iz proračuna, sada ćemo radnicima dodatno oduzimati novac", dodala je.

Tagovi: Katarina Peović, Glas poduzetnika, Radnička fronta, Hrvatska gospodarska komora
PROČITAJ I OVO
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE