GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Općina Rugvica od travnja ukida prirez

Općina Rugvica od travnja ukida prirez
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz

RUGVICA - Općina Rugvica odlučila je od 1. travnja ukinuti prirez porezu na dohodak koji je do sada iznosio šest posto, odlučilo je tamošnje općinsko vijeće.

Ukidanje prireza još je jedna u nizu demografskih mjera kojom se želi mladim obiteljima s djecom i drugim mještanima osigurati što bolju budućnost kako bi ostali živjeti i raditi u Rugvici, izvijestili su iz te općine.

Ranije su povećali izdvajanja za novorođenu djecu, jednokratne potpore za studente, sufinanciranje prijevoza za sve srednjoškolce i studente, besplatne knjige i opreme za osnovnoškolce, sufinanciranje boravka djece u vrtiću, a u Rugvici je pokrenut i projekt izgradnje POS-ovih stanova.

“Jedna smo od vodećih općina u Hrvatskoj po tim mjerama, počevši od mjera za novorođenu djecu. Za svako prvo i drugorođeno dijete poklanjamo jednokratno 3.000 kuna, a za treće i svako slijedeće dijete 5.000 kuna. Uz pravo na tu jednokratnu novčanu pomoć, svim novorođenim blizancima dodjeljuje se 12.000 kuna koje će biti isplaćene u mjesečnim obrocima od 500 kuna tijekom dvije godine. Također, trojkama i četvorkama dodjeljuje se iznos od 24.000 kuna koji se isplaćuje u mjesečnim obrocima od 1.000 kuna kroz dvije godine“, istaknuo je načelnik Rugvice Mato Čičak.

Dodao je da će mjerom ukidanja prireza direktno porasti primanja mještana, a time i kvaliteta života stalno rasti.

Za programe javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu te javnih potreba u socijalnoj skrbi što uključuje pomoć obiteljima za svako novorođeno dijete, Općina Rugvica je za 2020. osigurala je više od pet milijuna kuna.

Tagovi: Općina Rugvica, prirez, Mato Čičak
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAPOSLENOST
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAGREB - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE