GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odgovorno korporativno upravljanje i održivost u fokusu konferencije OFEL 2024

Odgovorno korporativno upravljanje i održivost u fokusu konferencije OFEL 2024
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 17:19
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK – Dvanaestu godinu zaredom konferencija OFEL postaje središte znanstvene i stručne misli iz područja ekonomije, menadžmenta i poduzetništva.

Ovogodišnje izdanje međunarodne znanstvene konferencije okupit će stotinjak istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz regije i svijeta.

OFEL 2024 održava se u Dubrovniku 5. i 6. travnja na temu „ESG Evolution: Charting the Path to Responsible Governance“, s fokusom na položaj i ulogu odgovornog korporativnog upravljanja i održivosti. Domaćini konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja, ESD - Economic and Social Development i Sveučilište u Dubrovniku.

Ključni govornici ovogodišnje konferencije su: profesor Emanuel Said, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta na Malti i profesorica Ana Jolovic, s litavskog ISM Sveučilipta menadžmenta i ekonomije. Svoja izlaganja će imati i profesori Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i pročelnik Katedre za organizaciju i menadžment zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta i dr. sc. Antonija Buljan, predsjednica organizacijskog odbora OFEL konferencije.

Program konferencije sastoji se od također i od niza paralelnih sesija na kojima će biti predstavljeni pomno odabrani znanstveni radovi koji zadovoljavaju kriterije međunarodnih standarda objavljivanja. Posebnu pozornost izaziva panel-rasprava o povezanosti inovativnih poduzeća s konceptom održivosti na kojoj će sudjelovati eksperti: docent Radoslav Barišić, dr.sc. Anita Knezović, Stephany E. Trpkov, Tomislav Vuić i Zlatko Žuro.
Partneri na ovoj konferenciji su Hrvatsko društvo ekonomista i MBA Alumni udruga Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Tagovi: OFEL 2024, upravljanje, održivost, tipurić, jolovic
PROČITAJ I OVO
Srbija produžuje aranžman s MMF-om
ARANŽMAN
Srbija produžuje aranžman s MMF-om
BEOGRAD - Ministar finanasija Siniša Mali najavio je da će sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji ističe krajem godine, biti produžen na najmanje dve godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.
IMFC zbog neslaganja nije objavio tradicionalnu konačnu poruku
NESUGLASJE
IMFC zbog neslaganja nije objavio tradicionalnu konačnu poruku
WASHINGTON - Međunarodni monetarni i financijski odbor Međunarodnog monetarnog fonda (IMFC) danas nije postigao konsenzus o tradicionalnoj zajedničkoj poruci ili priopćenju nakon sastanka na kraju proljetnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke, već se ograničio na izjava predsjedavajućeg, koji je opisao stanje u svjetskom gospodarstvu.
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE