GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo: Rad od kuće u cilju poticanja demografske revitalizacije

Ministarstvo: Rad od kuće u cilju poticanja demografske revitalizacije
IZMJENE ZAKONA O RADU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 10:31
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Izmjene Zakona o radu kojima bi se propisale specifičnosti rada od kuće na snagu bi trebala stupiti tek u drugom kvartalu 2022., piše u četvrtak Jutarnji list.

Iako su brojni zaposlenici više od godinu dana prinuđeni raditi izvan prostora poslodavca, a bez jasno propisanih uvjeta i refundacije troškova, predlagači zakonskih izmjena ne vide razloga za žurbu.

Tako još nije formirana ni radna skupina koja bi trebala raditi na izmjeni Zakona o radu, navodi dnevnik.

Kako objašnjavaju u ministarstvu, nove bi odredbe trebale poticati rad od kuće, a u cilju – “poticanja demografske revitalizacije RH”.

Kako bi to regulacija rada od kuće pomogla demografskoj obnovi, Ministarstvo rada odgovara: Kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života.

Namjera je kreirati kvalitetan zakonski okvir za poticanje poduzetničkih aktivnosti kako bi se smanjilo administrativno opterećenje rada te uz maksimalnu zaštitu radnika osiguralo dostojanstvene uvjete rada.

Pritom je posebno istaknuta potreba poticanja inovativnih oblika rada, poput rada od kuće, kako bi se kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života potaklo demografsku revitalizaciju RH, stoji u odgovoru Ministarstva Jutarnjem.

Kako bi to konkretno trebalo izgledati, u Ministarstvu zasad ne objašnjavaju, donosi Jutarnji list.

Tagovi: Zakon o radu, rad od kuće, Josip Aladrović, demografska slika Hrvatske
PROČITAJ I OVO
SAD: Zalihe u veleprodaji pale u ožujku
VELEPRODAJA
SAD: Zalihe u veleprodaji pale u ožujku
WASHINGTON - Zalihe u veleprodaji u SAD-u u ožujku su u odnosu na veljaču pale za 0,4 posto, na 894,7 milijardi dolara, što je također 2,3 posto manje nego u ožujku prošle godine, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Ovo su svi ugovori koje su danas potpisale Srbija i Kina
SRBIJA-KINA
Ovo su svi ugovori koje su danas potpisale Srbija i Kina
BEOGRAD - Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Xi Jinpinga, počela je ceremonija potpisivanja zajedničke izjave i razmene potpisanih bilateralnih dokumenata. Potpisano je ukupno 28 ugovora, memoranduma, sporazuma...
Njemački izvoz slab u prvom kvartalu unatoč rastu u ožujku
SLABO
Njemački izvoz slab u prvom kvartalu unatoč rastu u ožujku
BERLIN - Njemački izvoz porastao je u ožujku u odnosu na prethodni mjesec, iako prvo tromjesečje u cjelini pokazuje negativne brojke, prema preliminarnim podacima Saveznog ureda za statistiku.
HUP prognozira rast BDP-a od 3,5 posto u 2024.
PROGNOZE
HUP prognozira rast BDP-a od 3,5 posto u 2024.
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u najnovijim je prognozama povisila procjenu rasta BDP-a u ovoj godini s 2,5 na 3,5 posto, zadržala procjenu prosječne inflacije na 3,5 posto te ukazala na nastavak pozitivnih trendova u javnim financijama.
Poslovna aktivnost u eurozoni u travnju rasla najbrže u gotovo godinu dana
SIGNALI
Poslovna aktivnost u eurozoni u travnju rasla najbrže u gotovo godinu dana
FRANKFURT - HCOB-ov kompozitni indeks menadžera nabave (PMI) za eurozonu, koji je sastavio S&P Global i koji se smatra dobrim pokazateljem ukupnog gospodarskog zdravlja, odskočio je na 51,7 u travnju s 50,3 iz ožujka, nadmašivši preliminarnu procjenu od 51,4.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE