GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lael Brainard postaje glavna ekonomska savjetnica Joea Bidena

Lael Brainard postaje glavna ekonomska savjetnica Joea Bidena
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2023 / 08:01
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Očekuje se da će američki predsjednik Joe Biden već u utorak imenovati potpredsjednicu Federalnih rezervi Lael Brainard na čelnu poziciju u Bijeloj kući za ekonomsku politiku, rekao je u ponedjeljak izvor upoznat s tim pitanjem.

Brainard bi zamijenila direktora Nacionalnog ekonomskog vijeća Bijele kuće (NEC) Briana Deesea, koji je najavio ostavku.

Osim toga, očekuje se da će Bidenov pouzdanik Jared Bernstein zamijeniti Ceciliju Rouse na mjestu predsjednice Vijeća ekonomskih savjetnika, rekao je izvor. Rouse je najavio planove za odlazak.

Sljedeći direktor NEC-a i predsjedavajući CEA-e pomoći će u oblikovanju ekonomske politike demokratske Bidenove administracije, od izvršnih naredbi do zakona o potrošnji Kongresa i podizanja granice duga, suočen s neprijateljski raspoloženijim Zastupničkim domom Kongresa SAD-a, koji sada kontroliraju republikanci.

Brainard je demokratkinja školovana na Harvardu koja je u Fed-u gotovo deset godina i bila je glavna stručnjakinja za međunarodne poslove Ministarstva financija za vrijeme predsjednika Baracka Obame. Bila je i ekonomska savjetnica tadašnjeg predsjednika Billa Clintona.

Tagovi: Lael Brainard, Joe Biden, Federalne rezerve, Barack Obama, Bill Clinton
PROČITAJ I OVO
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
TRŽIŠTE RADA
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
WASHINGTON - Američko tržište rada značajno se ohladilo prošlog mjeseca jer su i zapošljavanje i rast plaća usporili više nego što su ekonomisti očekivali u travnju.
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
SKOK
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
ANKARA - Inflacija u Turskoj ubrzala se na 69,8% godišnje u mjesecu travnju, izvijestio je u petak Turski zavod za statistiku.
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
TRENDOVI
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
ZAGREB - Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u travnju je pao za 5,4 posto, što je četvrti mjesec zaredom kako pada na godišnjoj razini, dok je u odnosu na ožujak porastao za 1,3 posto, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ).
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAPOSLENOST
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku je pao i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, u usporedbi s veljačom manji je za 0,1 posto, dok je u u odnosu na ožujak lani pao za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
LOŠIJE
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
BERLIN - Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) ponovno je naniže revidirala svoju prognozu gospodarskog rasta u Njemačkoj i sada vidi samo minijaturni rast od 0,2% za ovu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE