GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineska središnja banka najavljuje potporu domaćoj potražnji

Kineska središnja banka najavljuje potporu domaćoj potražnji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 19:20
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineska središnja banka objavila je u ponedjeljak da planira poduprijeti domaću potražnju u razdoblju neuravnoteženog oporavka svjetskog gospodarstva i nestabilnih temelja gospodarske aktivnosti u samoj Kini.

U kvartalnom izvješću o provedbi monetarne politike banka je naglasila da će koristiti brojne instrumente monetarne politike kako bi osigurala primjerenu likvidnost.

Dodali su da će dodatno poduprijeti transmisijski mehanizam monetarne politike, poboljšati stabilnost financijske potpore realnom gospodarstvu i održati cijene "razumno stabilnima".

Kinesko gospodarstvo dobiva na zamahu, ali se suočava s izazovima poput neuravnoteženog globalnog gospodarskog oporavka i nestabilnih temelja za oporavak domaćeg gospodarstva, zaključili su.


Peking je ove godine uveo mnoštvo mjera kako bi podupro slab oporavak nakon pandemije u uvjetima nepopustljive krize u sektoru nekretnina, rizika vezanih uz dug lokalnih vlasti, sporog globalnog rasta i geopolitičkih napetosti.

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Središnja banka usmjeravat će financijske institucije kako bi se otklonili rizici vezani uz dug lokalne uprave, kažu, napominjući da je nužna brža transformacija gospodarstva.

"Dinamika ponude i potražnje na tržištu nekretnina uvelike se promijenila", ocijenila je središnja banka, ponovivši da očekuje da će kinesko gospodarstvo ove godini rasti po stopi od pet posto.

Tagovi: Kineska središnja banka, potražnja, kineska ekonomija, kina, potražnja, potrošnja
PROČITAJ I OVO
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE