GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut: Mnogi njemački zaposlenici spremni su za promjenu posla ove godine

Institut: Mnogi njemački zaposlenici spremni su za promjenu posla ove godine
PROMJENA POSLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2023 / 19:30
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Oko 37% radnika u Njemačkoj ove godine razmišlja o promjeni posla, pokazalo je istraživanje koje je proveo Institut forsa u ime tvrtke za profesionalno umrežavanje New Work SE sa sjedištem u Hamburgu.

Veća je vjerojatnost da će mladi odrasli pokazati interes za promjenu mjesta rada, s 48% osoba u dobi od 18 do 29 godina i 40% osoba u dobi od 30 do 39 godina koje su odgovorile pozitivno.

Usporedno, samo 19% starijih od 50 godina bilo je otvoreno za promjenu poslodavca. Ukupna brojka od 37% bila je ista u 2022.

Spremnost na promjenu posla velika je unatoč tekućoj gospodarskoj krizi i krizi izazvanoj Covid-19, prema Franku Hassleru, članu uprave društvenog umrežavanja XING tvrtke New Work usmjerenog na karijeru.

"Tvrtke moraju biti svjesne da su nadolazeće generacije agilnije i da imaju drugačije prioritete kada su u pitanju njihovi životi i karijere", rekao je Hassler.

Oko 47% onih koji su spremni promijeniti posao traži veću plaću. Ukupno 57% navelo je visoku inflaciju, a 38% kao razlog za to navelo je povećane troškove.

Još jedan čest razlog nezadovoljstva poslom bio je veliki stres, pri čemu se 42% žena i 33% muškaraca osjeća preopterećeno u svom svakodnevnom radnom životu.

Drugi razlozi uključuju želju za radom na daljinu i uslugama čuvanja djece.

Forsa je anketirala 3216 ljudi u Njemačkoj u siječnju.

U drugoj anketi koju je sredinom siječnja provela tvrtka za ispitivanje javnog mnjenja Censuswide, čak je više radnika pokazalo spremnost prihvatiti novi posao, njih 59%.

Brojka je veća među mlađim osobama iu ovom istraživanju.

Tagovi: njemačko tržište rada, institut forsa, nejmačka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE