GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žinić: Spreman sam odstupiti pokažu li se bilo kakve nepravilnosti

Žinić: Spreman sam odstupiti pokažu li se bilo kakve nepravilnosti
AFERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 14:13
Autor: SEEbiz
PETRINJA - Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u Petrinji je stao pred novinare i odgovarao na pitanja.

- Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno, protuzakonito. Za svaku sam dobio potvrdu, odnosno dokument, da sam legalno u svim tim nekretninama. Ni za jednu nekretninu nisam se oglušio o bilo kakvom plaćanju, kao što mi se stavlja na teret. Ovaj medijski linč koji se provodi prema meni i mojoj obitelji, s raznim konstrukcijama, neistinama, i pokušajima dezintegracije mene kao osobe smatram da nije korektan, jer ovog trena spreman sam odstupiti, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora i ne kandidirati se sa župana u narednom mandatu, utvrde li se bilo kakve nepravilnosti, rekao je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić u Petrinji odgovarajući na novinarska pitanja, javlja N1.

Ponovio je da nije učinio ništa protuzakonito.

- Da je tome tako, reći ću da je i u obnovi kuća vidjelo se da je sve što je protiv mene potpuno iskonstruirano', rekao je Žinić.

U priči o kući Ive Žinića svakodnevno se razotkrivaju novi detalji.

Prvo je tvrdio da se u dodijeljenu nekretninu uselio nakon Bljeska i Oluje, u kolovozu ’95., a državni je ured tvrdio da mu je kuća dodijeljena četiri mjeseca prije toga.

Bilo je nejasno kako je to moguće jer je zakon koji je omogućio takvu dodjelu kuća donesen tek krajem rujna te godine. Kasnije su kazali da je do pogreške došlo zbog teško čitljivog rukopisa i da je datum dodjele kuće 19. rujna, a ne 14. travnja.

U cijeloj se aferi pojavio i novi detalj. Naime, kuća koju je kupio Žinićev sin nakon potresa je dobila naljepnicu za rušenje. No kuća nije oštećena u potresu, nego u ratu. Ali ni to nije bio kraj nekretninskim aferama.

Otkriveno je da Žinić, unatoč tome što od 1995. godine živi u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić navodno koristi i prostrani državni stan u Zagrebu. Stan ima 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo branitelja bezuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina.

Tagovi: Ivo Žinić, Glina, Sisačko-moslavačka županija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE