GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zelenskij izvijestio o napredovanjima na jugu i pomaku na istoku

Zelenskij izvijestio o napredovanjima na jugu i pomaku na istoku
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 07:46
Autor: SEEbiz
KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u nedjelju da je ukrajinska vojska koja provodi protuofenzivu protiv ruskih okupacijskih snaga napredovala na južnoj bojišnici prošli tjedan, te da je također bilo pomaka u blizini Bahmuta na istoku.

Čini se da njegove posljednje izjave o tromjesečnoj protuofenzivi potvrđuju procjene drugih dužnosnika o napredovanju, iako skromnom, na istoku i jugu.

"Tijekom proteklih sedam dana napredovali smo u (južnom) sektoru Tavrije", rekao je Zelenskij u svom noćnom video obraćanju. "Ima pomaka u sektoru Bahmuta. Da, ima pomaka."

Zelenskij je rekao da ukrajinske snage drže položaje na drugim bojišnicama na istoku - kod Avdivke i Marinke blizu žarišta ruskih glavnih napada, kao i Limana i Kupjanska, koji su također meta ruskih pokušaja napredovanja dalje na sjever.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga izvijestio je o napretku kod Bahmuta - mjesta gdje su se gotovo godinu dana odvijale najteže borbe dok ga ruska vojska nije zauzela u svibnju.

Zelenskij i drugi dužnosnici kažu da protuofenziva zahtijeva vrijeme, a odbacili su kritike zapadnih medija da ide presporo zbog taktičkih grešaka, poput slanja vojske na krive lokacije.

U intervjuu koji je u nedjelju dao časopisu Economist, Zelenskij je rekao da je stabilan napredak ključan za održavanje morala.

"Sad imamo pomak. To je važno", prenio je Economist.

Tagovi: rat u Ukrajini, Ukrajina, volodimir Zelenskij
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE