GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zeleni odred upozorava: Hrvatske šume upisuju se na tuđe parcele

Zeleni odred upozorava: Hrvatske šume upisuju se na tuđe parcele
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2020 / 21:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz udruge Zeleni odred-forum večeras su upozorili kako im se javljaju građani koji upozoravaju da se poduzeće Hrvatske šume upisuje na privatne parcele građana.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Uredba kojom se bilo tko u javnobilježničkom uredu ishođenjem izjave samo uz supotpise dvaju svjedoka može prijaviti na tuđu parcelu, bez znanja njezina vlasnika, upisati je u sustav ARKOD i tako ostvarivati pravo na poticaje za tuđe poljoprivredno zemljište, kako se čini, išla je na ruku i Hrvatskim šumama koje su se bez znanja vlasnika upisivale na privatne nekretnine, također bez znanja vlasnika!

Nedavno nam se obratio jedan od pokradenih šumoposjednika, Renato Majnarić, koji tvrdi da su Hrvatske šume d.o.o vršile dostavljanje doznaka za sječu nevlasnicima, blokirale doznake i legalnu sječu na parcelama koje su 170 godina dokazano vlasništvo njegove obitelji, sklapali ništetne kupoprodajne ugovore sa nevlasnicima i eksploatirale pojedine čestice kao kamenolome bez koncesije, primale novčane iznose za prolaz autoceste u Posedarju, te se upisale u posjed bez valjane sudske dokumentacije i time svjesno činile štetu vlasniku, Renatu Majnariću. Uz Majnarića u sporu sa HŠ je gđa Emilija Kaloper Cesar zbog potpuno iste stvari.

Budući da sporovi traju sada već godinama, oboje su se obratili predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću sa željom da se sporovi okončaju i, budući da je stvarno vlasništvo i sudski potvrđeno, da na civiliziran način pokušaju dogovoriti obeštećenje. Iako im je prethodno bilo obećano da će sve biti riješeno, Krunoslav Jakupčić je imao drugi plan – raspisuje javni poziv za prodaju nekih od spornih nekretnina gore navedenih vlasnika!!

A da su se Hrvatske šume upisale na tuđe i da se tu radi o hrpi muljaža dokazuje i tekst iz javnog poziva u kojem se traži da budući kupac mora dostaviti pismenu izjavu da je upoznat sa …“zemljišno knjižnim i katastarskim stanjem nekretnina koje su predmet javnog poziva i sa činjenicom da stvarno stanje ne odgovara stanju u zk knjigama i katastru nekretnina“.

I, to je to. Zato, privatni šumoposjednici budite na oprezu i u „knjigama“ provjerite stanje vaših nekretnina, jer se vrlo lako može dogoditi da su i vaša imanja već opustošena motorkama državne tvrtke pod državnom zaštitom, a možda su kao atraktivna gradilišta već i prodana!"

Tagovi: Zeleni odred-forum, Hrvatske šume, Krunoslav Jakupčić, Renato Majnarić
PROČITAJ I OVO
Istraživanje: Tomašević uvjerljivo vodi u utrci za gradonačelnika
VOX POPULI
Istraživanje: Tomašević uvjerljivo vodi u utrci za gradonačelnika
ZAGREB - Donosimo istraživanje Dnevnika Nove TV o političkoj sceni u Zagrebu uoči nadolazećih lokalnih izbora, nakon odlaska Milana Bandića.
Treći snažan potres kod Novog Zelanda: Izdano upozorenje na tsunami
TSUNAMI
Treći snažan potres kod Novog Zelanda: Izdano upozorenje na tsunami
WELLINGTON - Nakon trećeg snažnog potresa u posljednjih nekoliko sati s epicentrom nedaleko od Kermadeca, nenaseljenih otoka u Tihom oceanu koji su dio Novog Zelanda, izdano je u petak upozorenje na tsunami.
Italija zbog koronavirusa odgodila lokalne i regionalne izbore
ODGODA
Italija zbog koronavirusa odgodila lokalne i regionalne izbore
RIM - Italija je zbog pandemije koronavirusa otkazala lokalne i regionalne izbore koji su se trebali održati krajem proljeća, objavila su dva izvora iz vlade u četvrtak, u vrijeme rasta novozaraženih novim varijantama virusa.
Poljska ne želi rusko cjepivo
CJEPIVO
Poljska ne želi rusko cjepivo
VARŠAVA - Poljska neće kupiti rusko cjepivo protiv koronavirusa Sputnjik V, rekao je u četvrtak potpredsjednik vlade.
Slovenija pooštrava režim ulaska zbog novih sojeva koronavirusa
REŽIM
Slovenija pooštrava režim ulaska zbog novih sojeva koronavirusa
LJUBLJANA - Zbog opasnosti od unošenja novih varijanti koronavirusa, Slovenija će od ponedjeljka provoditi pojačani nadzor i zaoštriti uvjete za ulazak u zemlju na granici s Italijom, Austrijom i Mađarskom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE