GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zeleni odred upozorava: Hrvatske šume upisuju se na tuđe parcele

Zeleni odred upozorava: Hrvatske šume upisuju se na tuđe parcele
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2020 / 21:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz udruge Zeleni odred-forum večeras su upozorili kako im se javljaju građani koji upozoravaju da se poduzeće Hrvatske šume upisuje na privatne parcele građana.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Uredba kojom se bilo tko u javnobilježničkom uredu ishođenjem izjave samo uz supotpise dvaju svjedoka može prijaviti na tuđu parcelu, bez znanja njezina vlasnika, upisati je u sustav ARKOD i tako ostvarivati pravo na poticaje za tuđe poljoprivredno zemljište, kako se čini, išla je na ruku i Hrvatskim šumama koje su se bez znanja vlasnika upisivale na privatne nekretnine, također bez znanja vlasnika!

Nedavno nam se obratio jedan od pokradenih šumoposjednika, Renato Majnarić, koji tvrdi da su Hrvatske šume d.o.o vršile dostavljanje doznaka za sječu nevlasnicima, blokirale doznake i legalnu sječu na parcelama koje su 170 godina dokazano vlasništvo njegove obitelji, sklapali ništetne kupoprodajne ugovore sa nevlasnicima i eksploatirale pojedine čestice kao kamenolome bez koncesije, primale novčane iznose za prolaz autoceste u Posedarju, te se upisale u posjed bez valjane sudske dokumentacije i time svjesno činile štetu vlasniku, Renatu Majnariću. Uz Majnarića u sporu sa HŠ je gđa Emilija Kaloper Cesar zbog potpuno iste stvari.

Budući da sporovi traju sada već godinama, oboje su se obratili predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću sa željom da se sporovi okončaju i, budući da je stvarno vlasništvo i sudski potvrđeno, da na civiliziran način pokušaju dogovoriti obeštećenje. Iako im je prethodno bilo obećano da će sve biti riješeno, Krunoslav Jakupčić je imao drugi plan – raspisuje javni poziv za prodaju nekih od spornih nekretnina gore navedenih vlasnika!!

A da su se Hrvatske šume upisale na tuđe i da se tu radi o hrpi muljaža dokazuje i tekst iz javnog poziva u kojem se traži da budući kupac mora dostaviti pismenu izjavu da je upoznat sa …“zemljišno knjižnim i katastarskim stanjem nekretnina koje su predmet javnog poziva i sa činjenicom da stvarno stanje ne odgovara stanju u zk knjigama i katastru nekretnina“.

I, to je to. Zato, privatni šumoposjednici budite na oprezu i u „knjigama“ provjerite stanje vaših nekretnina, jer se vrlo lako može dogoditi da su i vaša imanja već opustošena motorkama državne tvrtke pod državnom zaštitom, a možda su kao atraktivna gradilišta već i prodana!"

Tagovi: Zeleni odred-forum, Hrvatske šume, Krunoslav Jakupčić, Renato Majnarić
PROČITAJ I OVO
Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp, neki krenuli prema Hrvatskoj
MIGRANTI
Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp, neki krenuli prema Hrvatskoj
BIHAĆ - Policija Unsko-sanske županije u srijedu je zatvorila kamp za smještaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća premjestivši sve osobe koje su se tamo nalazile u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara.
Čakovec: Obitelj preminulog pacijenta policiji prijavila nesavjesno liječenje
TRAGEDIJA
Čakovec: Obitelj preminulog pacijenta policiji prijavila nesavjesno liječenje
ČAKOVEC - Tragedija u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Tijekom rutinskog postupka hemodijalize preminuo je 62-godišnjak zbog ubrizgavanja krive supstance. U četvrtak ujutro bit će obavljena obdukcija tijela, a rezultati obdukcije dat će odgovor na pitanje što se zaista dogodilo.
Pravobraniteljica: Milanovićeva izjava je seksistička
OCJENE
Pravobraniteljica: Milanovićeva izjava je seksistička
ZAGREB - "Nazvati političarke, saborske zastupnice, 'samodopadnim narikačama' jest seksizam budući da ih se vrijeđa i omalovažava temeljem spola (narikače su izraz koji se koristi isključivo za ženske osobe)”, ocijenila je Ljubičić.
Pompeo zabrinut zbog kineskog utjecaja u Italiji
BRIGE
Pompeo zabrinut zbog kineskog utjecaja u Italiji
RIM - Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u srijedu u posjetu Italiji da je zabrinut zbog kineskih planova širenja gospodarskog utjecaja u toj zemlji, a Rim je obećao da će biti na oprezu kada bude razvijao tehnologiju 5G.
Barroso imenovan za predsjednika ključne koalicije protiv korone
KADROVI
Barroso imenovan za predsjednika ključne koalicije protiv korone
NEW YORK - Bivši predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso predsjedat će Savezom Gavi, koji nadzire UN-ov sustav globalnog pristupa cjepivu protiv covida-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE