GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zatvorena birališta u Srbiji, niz nepravilnosti i incidenata, ima i kupovine glasova

Zatvorena birališta u Srbiji, niz nepravilnosti i incidenata, ima i kupovine glasova
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2023 / 20:18
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U Srbiji se održavaju parlamentarni i pokrajinski izbori, kao i izbori u 65 lokalnih samouprava, među kojima je i Beograd. Biračka mjesta otvorena su u sedam sati ujutro, a zatvaraju se u 20 sati, kada prestaje i izborna tišina.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima ima 6.500.666 birača. Građani mogu birati između 18 izbornih lista, a da bi ostvarili izborno pravo kod sebe moraju imati važeću osobni iskaznicu ili putovnicu dok poziv na glasanje nije obvezan, piše N1 Srbija.

Stranački aktivist iz Batajnice snimio je ljude koji su građanima plaćali po tri tisuće dinara (nešto više od 25 eura) za glas. On je, pozivajući se na izvjesnog Milana Bojovića koji je tom akcijom rukovodio, stigao do onih koji novac isplaćuju.

Izbori u Srbiji za Hrvatsku su važni zbog brojnih otvorenih pitanja, poput rješavanja sudbine više od 1.800 nestalih u Domovinskom ratu. Odnosi su nedavno narušeni i protjerivanjem hrvatskog diplomata. Istodobno, Aleksandar Vučić na lokalnoj razini najavljuje koaliciju s osuđenim ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem.

Većina birališta u Srbiji zatvorena je u 20 sati. Na nekim mjestima, zbog gužvi, se još uvijek glasa.

Izborni dan u Srbiji obilježili su incidenti na biralištima, kupovina glasova i nelegalno unošenje glasačkih listića na biračko mjesto.

Bivši specijalni izaslanik SAD-a za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell na X-u je napisao kako su današnji izbori u Srbiji vrlo važni za srpski narod, ali i za cijelu regiju.

Srpska premijerka Ana Brnabić na društvenoj mreži X je prozvala N1 Srbija zbog informacije da na glasačka mjesta u beogradskoj Areni stižu autobusi glasača iz Republike Srpske.

Članovi Republičke izborne komisije (RIK) fizički su onemogućeni ući u Beogradsku arenu kako bi provjerili navode da se u njoj nalazi ilegalno biračko mjesto. Nakon kraće rasprave, zaštitari su ih izgurali s ulaza u zgradu.

Tagovi: izbori u srbiji, ana brnabić
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE