GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zatvoren dio autoceste A1, stižu još jače zahlađenje i snijeg

Zatvoren dio autoceste A1, stižu još jače zahlađenje i snijeg
ZIMSKE RADOSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 07:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dogodila se najavljena promjena vremena koja je donijela puno niže temperature, olujni vjetar, a u dijelove zemlje i snijeg.

Za tri regije i danas je na snazi crveni alarm zbog orkanskih udara bure - riječku regiju, Kvarner i Velebitski kanal. Meteoalarm upozorava da su mogući udari i do 200 kilometara na sat. Za ostatak zemlje na snazi su žuto i narančasto upozorenje, također zbog olujnog vjetra, dok je u Slavoniji, na zagrebačkom i karlovačkom području te u gorju na snazi žuti alarm zbog mogućeg snijega. Očekuje se da bi ga u Slavoniji moglo pasti do 10 centimetara, u gorju do 15, a na zagrebačkom i karlovačkom području više od 5 centimetara.

Danas će diljem zemlje biti pretežno oblačno, mjestimice snijeg, češće na istoku i u Gorskoj Hrvatskoj, prognozira DHMZ. Na Jadranu ponegdje malo kiše, poslijepodne sunčana razdoblja osobito na sjevernom dijelu. Vjetar umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita lokalno orkanskim. Temperatura zraka na kopnu od -5 do 0, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 0 do 5, na sjevernom Jadranu od 2 do 8, a u Dalmaciji uglavnom od 6 do 12°C.

Ovo su trenutne visine snijega u Hrvatskoj (lijevi stupac je ukupna količina snijega, a desni novi snijeg koji je pao):

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Temperatura zraka većinom od -3 do 0°C, a vjetar umjeren sjeverozapadni i sjeverni, prognozira za HRT Tomislav Kozarić.

Podjednako hladno i u oblačnoj središnjoj Hrvatskoj. Povremeno će biti i slabog snijega, pogotovo u istočnijim područjima uz tanji snježni pokrivač. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na udare mjestimice jak.

U gorskim predjelima povremenog snijega bit će najviše na području Velike i Male Kapele. Na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno uz lokalno moguće malo kiše, podno Velebita i pahulje snijega nošene jakom i olujnom burom s orkanskim udarima. Vjetrovito će biti i u gorju pri temperaturi od -5 do -1°C, dok će na moru biti većinom od 3 do 8°C, no zbog bure doimat će se hladnije.

U Dalmaciji će oblaka biti podjednako kao na sjevernom Jadranu, a slabe mjestimične oborine moguće su uglavnom u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, uz koju će more biti umjereno valovito i valovito, na otvorenom i jače valovito. Temperatura zraka većinom od 5 do 10°C, a u unutrašnjosti Dalmacije ujutro niža.

Na pretežno oblačnom jugu Hrvatske mjestimice kiša, umjeren i jak istočnjak i bura te hladnije nego u nedjelju - temperatura zraka bit će uglavnom između 7 i 12°C.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, u Lici i Slavoniji ponegdje pada snijeg, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, izvijestio je u ponedjeljak HAK.

Hrvatski autoklub (HAK) pozvao je vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 Zagreb - Ploče - Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za osobna vozila je državnim cestama čvor Posedarje - Maslenica - Zaton Obrovački - Gračac - čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac - Kistanje - Knin - Gračac - čvor Sveti Rok.

Fotografija: HAK

Tagovi: SNIJEG, ZIMA, AUTOCESTA A1, HAK, DHMZ
PROČITAJ I OVO
HDZ naručio anketu, žele znati što njihovi birači misle o ovoj temi
ANKETE
HDZ naručio anketu, žele znati što njihovi birači misle o ovoj temi
ZAGREB - HDZ je poznat po tome da malo toga prepušta slučaju. I prije ovih parlamentarnih izbora su provodili opsežne ankete i zato su bili od početka uvjereni u pobjedu.
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
DESNICA
Ozbiljno jačanje austrijske krajnje desnice na Putinov pogon
BEČ - Austrijska krajnje desna Slobodarska stranka već je godinu dana najpopularnija u državi, a mjesec dana uoči europskih izbora ta je podrška dosegla 30 posto
Prilično jak potres zatresao Slunj
PODRHTAVANJE TLA
Prilično jak potres zatresao Slunj
ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u srijedu ujutro u 5 sati i 38 minuta prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja.
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE