GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto Njemačka uspješno odolijeva koronavirusu?

Zašto Njemačka uspješno odolijeva koronavirusu?
ANALIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2020 / 23:35
Autor: SEEbiz / FoNeT
BERLIN - Njemačka ima znatno manju stopu smrtnosti od koronavirusa u odnosu na Italiju, Kinu, Veliku Britaniju ili Francusku, pokazuje analiza Agencija za kontrolu bolesti Instituta „Robert Koch“ na uzorku od 16.000 slučajeva zaraze i samo 44 smrtna slučaja, objavio je Daily Mail.

Iz Svjetske zdravstvene organizacije navode da postoji više razloga zbog kojih Njemačka uspešno odolijeva koroni, a jedno od najčešćih objašnjenja je dostupnost kreveta na intenzivnoj njezi.

Njemačka ima 25.000 kreveta za pacijente s respiratornim problemima na intenzivnoj njezi, što znači da pacijenti imaju priliku da se brzo oporave.

Vlada Njemačke najavljuje da će u idućem razdoblju udvostručiti taj broj, kako se ne bi dogodilo da bolnice postanu „preplavljene“ takvim pacijentima.

Njemačka je bolje opremljena od svojih europskih susjeda. Za poređenje, Francuska ima oko 7.000 kreveta za intenzivnu njegu, a Italija 5.000. U Velikoj Britaniji ih je tek oko 4.000.

Također, u Njemačkoj se rade rana testiranja na virus. Tu je i mreža nezavisnih laboratorija, od kojih su mnogi počeli testiranja već u siječnju, kada je broj slučajeva još bio vrlo mali.

Procjenjuje se da je u Nemačkoj dnevno moguće testirati 12.000 ljudi. Također, virusom je zahvaćenija mlađa i zdravija populacija, za razliku od drugih zemalja.

Više od 70 posto ljudi koji su u Njemačkoj zaraženi imaju između 20 i 50 godina.

Njemačka vlada u svrhu ublažavanja posledica pandemije koronavirusa planira rebalans proračuna za 2020. i novo zaduženje u iznosu od 150 milijardi eura, javljaju danas njemački mediji.

Tagovi: Njemačka, koronavirus, Institut Robert Koch, respiratori
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE