GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebački ribiči spašavaju ribu koja je pobjegla zbog izlijevanja Save

Zagrebački ribiči spašavaju ribu koja je pobjegla zbog izlijevanja Save
SPAŠAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2023 / 07:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Oteretni kanal Sava-Odra spasio je Zagreb od poplave, ali se u zagrebačkom naselju Blato izlilo nekoliko jezera kojima se ribiči koriste za uzgoj ribe i sportski ribolov. Športsko-ribolovno društvo Piškor već danima vraća ribu u prirodno stanište.

Četiri velika jezera Športsko-ribolovnog društva Piškor izlila su se. Velika količina ribe pobjegla je iz svog prirodnog staništa. U pomoć su došli mnogi i spriječili veću ekološku katastrofu.

"Vraćamo ribu nazad koliko se god može, da se ta riba spasi. Moji dečki ribočuvari, članovi, nečlanovi, članovi drugih udruga pomažu", rekao je Branko Radovečki, potpredsjednik ŠRD-a Piškor, za HRT.

"Veliko hvala svima jer bez njihove pomoći ne bi se spasilo mnogo ribe, radi se o tonama ribe koja je vraćena primarno u naše svjetski poznato jezero Ontario", poručuje Ivo Košutić, v.d. predsjednika Nadzornog odbora ŠRD-a Piškor.

Jezero Ontario prije poplave bilo je najbogatije. Tijekom godine u njemu se moglo pronaći čak do 50 tona ribe. Izlijevanjem Save pobjegle su iz jezera, a do sada je vraćeno gotovo osam tona.

"Pa hajde, uzmeš šarana kilu, dvije, tri, ali ubiti šarana 30 kila, velim vam, to je kao da je u lovačkom društvu i ubio je jelena kapitalca od 500 kila", negoduje Branko Radovečki.

"Navodno postoje na društvenim mrežama i slike i dokumenti, ali ne bih sada o tim ružnim stvarima. Na vodstvu kluba i predsjedništvu kluba je da odlučimo što ćemo u dogovoru s inspektoratom poduzeti glede toga", rekao je predsjednik ŠRD-a Piškor.

U istrazi će se otkriti tko je ilegalnim ribolovom nanio nepovratnu štetu Piškoru. A njima je sada jedini cilj sanirati štetu i što više ribe vratiti u jezera.

Tagovi: zagrebački ribiči, Sava, oteretni kanal Odra, Odra
PROČITAJ I OVO
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE