GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Teško da će Ana Brnabić opet biti premijerka

Vučić: Teško da će Ana Brnabić opet biti premijerka
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2023 / 16:26
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da novih izbora neće biti osim ako tako ne odluče nadležne institucije ili u slučaju da ne bude skupštinske većine.

U obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije, Vučić je kazao da su izbori 17. decembra protekli "mirnije nego ikada u savremenoj srpskoj istoriji".

"Čestitam građanima na demokratski izraženoj volji. Gotovo da nije bilo fizičkog incidenta među učesnicima izbora, osim napada na posmatrače Crte u Odžacima. Interesantno je da tokom kampanje nije bilo fizičkih incidenata, to se nikada u Srbije nije dogodilo", rekao je Vučić.

On je rekao da uporedna analiza dostavljenih prigovora i žalbi pokazuje da su posle izbora prošle godine podnete 53 žalbe RIK-u a posle nedeljnih izbora "svega devet".

"Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu je tada podneto 528 prigovora i 473 žalbe a ove godine po 15 prigovora i žalbi. To je 30-35 puta manje. Govorimo o činjenicama", rekao je Vučić.

Kazao je da je srećan što je RIK uputio ministarstvima unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave zahtev da provere "poimence" svakog čoveka sa navodnog spiska "fantomskih" birača kog je u javnost iznela lista Srbija protiv nasilja.

"Stiglo je 496 poziva od kojih je 487 mnogo ranije, najmanje četiri godine ranije upisano na istom biračkom mestu a svih 496 je uredno upisano u birački spisak, nijedan nije fantomski birač. To pre svega govorim o parlamentarnim izborima. Svega devetoro je upisano 2022. godine, njih šestoro je menjalo prebivalište u Beogradu a troje je došlo iz centralne Srbije. Eto o kakvim se lažovima radi", rekao je Vučić.

Dodao je da u januaru očekuje konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i da se nada će nova Vlada biti formirana do početka marta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "teško" da će Ana Brnabić ponovo biti premijerka Srbije, ali da će obavljati "značajne funkcije u budućnosti".

U obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije, Vučić je kazao da je pre izbora rekao premijerki da je to njen poslednji mandat na toj funkciji.

"Ana je izrasla u velikog borca. Ponosan sam na nju. Teško da će ona opet biti premijerka. To sam joj rekao pre izbora, ali ona je dala srce i borila se tokom cele kampanje. Iza nje ostaju rezultati", kazao je Vučić.

On je odgovarajući na pitanja novinara o političarima koji štrajkuju glađu rekao da ih moli da prestanu.

"Želim da zamolim sve koji štrajkuju glađu da to ne rade. Neka se lepo vrate svojim obavezama. Mogu da organizuju proteste svakog dana. Ja sam na proteste navikao", kazao je predsednik Srbije.

Dodao je da su štrajk otpočele i pristalice vlasti koje se "bore protiv izborne krađe ovih iz opozicije, ali to niko nije hteo da objavi".

On je kazao da Tomislav Nikolić 2011. godine ništa nije postigao štrajkom osim što je ugrozio zdravlje.

Tagovi: vučić, nrnabić, sns, beograd
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE