GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Spremaju nam klopku. Ovo je akcija Prištine i dijela Zagreba, Sarajeva…

Vučić: Spremaju nam klopku. Ovo je akcija Prištine i dijela Zagreba, Sarajeva…
PARANOJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2022 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u torak navečer da "Priština i dijelovi Podgorice, Zagreba i Sarajeva pokušavaju uvući Srbiju u sukobe".

Vučić je, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost i razgovora s predstavnicima Srba s Kosova rekao da neki u regiji “igraju igru protiv Srbije”.

“Žele nas obilježiti kao nekog tko je protiv zapadne civilizacije, spremaju nam klopku, kako bi nam bile uvedene sankcije i da fizički budemo onemogućeni pomoći narodu. Tu vrstu klopke moramo izbjeći. Pokušavaju nas uvući u sukobe, i dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istaknuo da odbijanje Albanaca da na teritoriju Kosova budu održani predstojeći općti izbori u Srbiji predstavlja ne samo njihovo ušutkivanje, već i pitanje sigurnosti i političkog opstanka Srba na Kosovu.

Vučić kaže da su na današnjim sastancima s predstavnicima Srba s Kosova i veleposlanicima zemalja NATO-a razmotreni aspekti i posljedice ove odluke Prištine.

Predsjednik Srbije navodi da su predstavnici Srba s Kosova gotovo jednoglasno tražili da istupe iz svih prištinskih institucija, ali i da 435 policajaca na sjeveru napusti regionalnu policiju.

“Postavio sam im jedno pitanje – OK, učinimo to danas, što je dan poslije? Nije problem, prebacit ćemo na sebe financijski teret, ali dan poslije bojim se da bismo mogli ući u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8, 9. travnja”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije objasnio je da je Beograd pristao na niz zahtjeva Prištine kada je riječ o održavanju izbora, između ostalog da se Prištinu pita za suradnju i omogući OSCE-u nadzor izbora, ali da neće priznati neovisnost Kosova.

On je dodao da je o odluci Prištine obavijestio ambasadore zemalja NATO-a od kojih, kako kaže, očekuje oštru osudu.

“Ambasador Rusije je potpuno razumio stavove Srbije, poslanik Kine je saslušao i prenio Pekingu sve što sam mu imao priopćiti”, rekao je Vučić.

On je najavio da će za izbore 3. travnja biti pripremljena posebna biračka mjesta u susjednim općinama u centralnoj Srbiji, na kojima će moći glasati građani s Kosova i da će u narednim danima biti još sastanaka s predstavnicima Srba, ali i s članovima Vlade kako bi se našlo rješenje.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, sankcije Rusiji, Kosovo
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE