GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić predložio nove mjere nakon masakra na Vračaru

Vučić predložio nove mjere nakon masakra na Vračaru
OBRAĆANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2023 / 19:40
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Predsjedništva Srbije nakon stravičnog masakra na Vračaru.

Kako je rekao, dječak koji je osumnjičen za pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" bit će smješten na psihijatrijsku kliniku, a otac kao vlasnik oružja je uhićen. a privedena je i majka. Konferencija za novinare započela je minutom šutnje.

“Danas je jedan od najtežih dana u modernoj povijesti naše zemlje. Izražavam sućut obiteljima, roditeljima, braći, sestrama, djedovima i bakama ubijene djece, kao i djeci i obitelji ubijenog zaštitara”, rekao je Vučić na početku obraćanja i dodao:

“Morali smo sagledati šablone, sagledati odgovornost svakoga od nas i tražiti rješenje da se ovako nešto, koliko god bilo nepredvidivo i neočekivano, nikada više ne ponovi, ali živimo u takvom svijetu da je moguće." Nisam žurio, nitko nije žurio s izjavama, htjeli smo sagledati sve gdje je sustav pogriješio, sve gdje je odgovornost svakoga od nas jer djecu ne možemo vratiti roditeljima”, kazao je. predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije je naveo da će dječak (K.K.) biti smješten u poseban dio Klinike za neuropsihijatriju, te da će se procijeniti svačija odgovornost.

“Njegov otac je uhićen kao vlasnik oružja, koje je očito neovlašteno držao i skladištio, iako je za to imao sve potrebne dozvole. Privedena je i majka”, rekao je Vučić i dodao da je “dužan govoriti o pravim uzrocima i odgovornosti za brojne priče i neistine koje se šire društvenim mrežama”.

Vučić je rekao da je dječak iskazom pokazao da je sve planirao.

“Objasnio je to na čudan način, koji ne možete objasniti nikome tko je izgubio svoju djecu. Neki pričaju o vršnjačkom nasilju i da je ranije prijetio bombom. Molim vas ljudi nemojte izmišljati da je prijetio bombama. Sjetio se baciti molotovljeve koktele kako bi spriječio druge da uđu dok ne završi svoj monstruozni posao. “Međutim, uplašio se i zato je odustao od Molotovljevog koktela”, rekao je.

"Nemojte izmišljati da postoji smjena bogate i siromašne djece, to je velika tragedija", rekao je Vučić i naveo da je učenik koji je pucao "tražio od roditelja i u školi da ga prebace u drugi razred".

– Bio je najbolji učenik i svi su ga izbjegavali. Tražio je premještaj gdje je imao tri prijatelja i dobro je prošao. O roditeljima nije imao što reći, osim da su od njega tražili samo bolje rezultate. A nešto slabije rezultate imao je samo kad je bio zaljubljen. Nije se snašao ni u novom razredu i odlučio se na monstruozan čin”, rekao je i dodao da je učenik “tri puta bio s ocem u streljani”.

“Pronađeno je 57 čahura i šest metaka. Četiri okvira sa po 18 metaka”, rekao je predsednik Srbije i dodao da je napadačev otac počasni član jedne streljane.

"Mjere predlažem kao predsjednik Republike, daću sebi za pravo u ime najvećeg broja djece i roditelja u Srbiji", rekao je Vučić.

Predložio je uvođenje moratorija na držanje i nošenje oružja u naredne dvije godine, osim lovačkog oružja. Zatim, kontrolirati rad svih strelišta, te revidirati sva izdana odobrenja za držanje oružja, te kontrolirati način na koji osobe drže oružje, posebno kontrolirati drži li se oružje odvojeno od streljiva i sprječava li se maloljetnicima pristup oružjem. ih.

"Moj prijedlog je da se granica kaznene odgovornosti spusti sa 14 na 12 godina, u skladu s međunarodnim standardima", rekao je Vučić i dodao da postoji mogućnost da je K. K. znao da ne može kazneno-pravno odgovarati.

Potom je predložio propisivanje zakonske i kaznene odgovornosti za osobe koje maloljetnicima dopuste pristup oružju i podučavaju ih kako se njime služe.

Predsjednik Srbije također je naveo da treba pooštriti kazne za pružatelje medijskih usluga za nepoštivanje propisanih obveza.

Vučić je predložio i uvođenje obveznih testiranja na droge u srednjim školama svakih šest mjeseci. Predložio je i da Vlada Srbije zabrani pristup web stranici "dark net" i drugim mjestima na kojima maloljetnici mogu vidjeti kako se prodaju ubojstva ili droga, kao i da se pri centrima za socijalni rad uvedu posebni timovi za vršnjačko nasilje.

Tagovi: masakr u školi Vladislav Ribnikar, Aleksandar Vučić, masakr u Beogradu, Vračar
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE