GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Na ručku u UN-u su mi držali prodike o Rusiji, svi redom

Vučić: Na ručku u UN-u su mi držali prodike o Rusiji, svi redom
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2023 / 07:54
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u SAD-u na 78. zasjedanju Generalne skupštine UN-a. Danas se očekuje njegov govor.

"Glavna tema mog govora bit će principi međunarodnog javnog prava, kao politički veteran želim ostaviti trag tim govorom i molim građane Srbije da ga poslušaju, bit će to nakon 17 sati. Govorit ću činjenice, istinu, a vjerujem da se to mnogima neće svidjeti. Možda ću govoriti malo duže, možda će me prekidati, neki su govorili duže, nisu ih prekidali", rekao je Vučić.

"Usuglašavamo termine s korejskim predsjednikom, kineskim predsjednikom, važne sastanke. Možemo očekivati širu potporu Narodne Republike Kine. Sada brojimo članice Vijeća sigurnosti, treba nas devet na našoj strani", rekao je Vučić, prenosi B92.

Dodao je da će Srbija čuvati svoje nebo i čuvati svoje ljude.

"Osjeća se miris slobode u svijetu. Ne kažem da je došla, ali osjeti se. Vidim kako se slobodarski pokreti šire svijetom... A za nas male, kad to osjetimo Miris slobode, to je ponekad dovoljno. Nastavit ću da udišem miris slobode za Srbiju, nadam se bez štete za Srbiju. Živjela Srbija", poručio je Vučić iz New Yorka.

Vučić se nakon toga oglasio na Instagramu.

"Srpski narod je trideset godina trpio najgore licemjerje, pritiske i napade, samo zato što je želio sačuvati svoju zemlju i ognjišta svojih pradjedova. U tih trideset godina uzeli su nam sve, od naroda do teritorije. U tom smislu, srpski narod je trpio najgore licemjerje, pritiske i napade, samo zato što je želio sačuvati svoju zemlju i ognjišta svojih pradjedova. I za sve što su nam radili uvijek su nas krivili.

Danas je situacija u našoj zemlji jednako teška kao prije petnaest ili dvadeset godina. Međutim, prvi put vjetrovi slobode pušu sve jače ovdje u UN-u. Mi, Srbi i građani Srbije, zrak slobode udišemo duboko i čuvat ćemo svoju zemlju. Nema predaje", napisao je Vučić.

Govoreći o neformalnom ručku kojeg je organizirao šef europske diplomacije Josep Borell, Vučić je za RTS rekao da su sankcije Moskvi glavna tema za sve.

“Tamo su mi držali prodike, svi redom. Prvo su mi naši prijatelji iz Europe održali lekcije o tome, prihvatio sam to kao muškarac, nisam plakao. Šalu na stranu, rekao sam da mi imamo svoje stavove i svoju politiku”, kaže Vučić.

Tu su se, kako kaže, uključili i drugi iz okruženja, prigovarajući im da ne napreduju brzo, iako su uveli "100 posto politike EU".

„Valjda da im udovolje... Pa svi su se time hvalili: 'za razliku od...' Ne žele reći Srbija, a ja kažem – slobodno reci Srbija. I nije to bila samo Priština. Ovo je entitet, a to su bile dvije države koje kažu 'mi smo sve ispunili, za razliku od...' Mislite na Srbiju - da se ovdje vidi tko je slobodarski orijentiran i tko ima svoju vladu, stvarno svoju vladu i stvarno svoju politiku", kaže Vučić.

Napomenuo je da je sastanak bio dobar, da Borell jako dobro razumije stvari, ali da mu oni koji, kako kaže, "stvarno odlučuju" (Berlin i Pariz, pa i drugi, svojedobno i Washington), ne dopuštaju da budi pošten i iskren do kraja.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Rusija, Ujedinjeni narodi
PROČITAJ I OVO
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE