GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlado Šegon: Mi nismo antivakseri, samo smo informiraniji od drugih i ne želimo se cijepiti

Vlado Šegon: Mi nismo antivakseri, samo smo informiraniji od drugih i ne želimo se cijepiti
DRUGAČIJE MIŠLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz/Glas Istre
PULA - Svi ovi naši koji guraju ljude na cijepljenje, od političara, vatrogasaca, policajaca, pojma nemaju o samom cjepivu i nitko od njih ne odgovara za posljedice. Oni možda jesu infektolozi, međutim cjepivo, proizvodnja cjepiva i njihov sastav, je nešto potpuno drugo, ističe Vlado Šegon

"Nisam protiv cijepljenja, što već dugi niz godina ponavljam. Svi ljudi koji danas traže svoje pravo izbora kad je u pitanju cijepljenje, njih oko 95 posto, nije protiv cijepljenja, odnosno nisu antivakseri. Tko se želi cijepiti, neka se cijepi dva, tri, pet, deset puta ako želi. Međutim, mi koji smo pokrenuli to pitanje i koji smatramo da smo daleko informiraniji nego bilo tko drugi ne želimo se cijepiti", kaže nam na početku razgovora Vlado Šegon, sudionik i jedan od govornika na pulskom skupu podrške Krešimiru Paveliću, smijenjenom dekanu Medicinskog fakulteta u Puli koji je zagovarao ukidanje cijepljenja. Podsjetimo, na mirnom prosvjedu održanom u subotu u centru Pule okupljeni su izrazili svoje kritike o cijepljenju, covid potvrdama i Stožeru.

Šegon se osvrće na važnost informiranog pristanka za cijepljenje, pa objašnjava da se on i njegovi istomišljenici zalažu za to da svatko ima pravo dobiti odgovor na postavljena pitanja o cjepivu, koliko god ona neugodna bila, i da svatko ima pravo prije cijepljenja izvršiti provjere da to cjepivo neće izazvati kontraefekt ili kontraindikaciju. On sam više od 10 godina proučava različita cjepiva, s čime je započeo nakon što je pedijatrijsko cjepivo primio njegov unuk kojemu je nedugo nakon dijagnosticiran pervazivni razvojni poremećaj s elementima autizma.


- Svi ovi naši koji guraju ljude na cijepljenje, od političara, vatrogasaca, policajaca, pojma nemaju o samom cjepivu i nitko od njih ne odgovara za posljedice. Ni jedan od njih nije specijalist za cijepljenje. Oni možda jesu infektolozi, međutim cjepivo, proizvodnja cjepiva i njihov sastav, je nešto potpuno drugo. Ne znamo zašto se ne da drugim ljudima, doktorima znanosti, da iznesu svoje mišljenje, kaže Šegon.

Uvjeren je da cjepivo protiv Covida-19 nije cjepivo po medicinskoj definiciji, već je genski tretman.

- To je eksperimentalno cjepivo koje će se analizirati tek za dvije godine, odnosno u prvom kvartalu 2023. Tek tada će se znati broj umrlih, bolesnih itd., ističe Šegon.

Tagovi: Vlado Šegon, koronavirus, cjepivo, posledice, kontraindikacije, Krešimir Pavelić, Pula
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE