GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više od 50 uhićenih u Splitu, tri policajca prevezena u bolnicu

Više od 50 uhićenih u Splitu, tri policajca prevezena u bolnicu
NEREDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2024 / 08:21
Autor: SEEbiz / index.hr

SPLIT - Sinoć su po završetku utakmice polufinala Hrvatskog nogometnog kupa i pobjede Dinama nad Hajdukom 1:0 izbili veliki navijački neredi. Maskirani pripadnici Torcide probili su ogradu na sjevernoj tribini Poljuda i upali na travnjak bacajući bengalke, zbog čega su igrači obje momčadi pobjegli u svlačionice.

Torcidaši su se nastavili kretati prema jugozapadnoj tribini, gdje su bili smješteni Bad Blue Boysi. Međutim, policija je brzom intervencijom uspjela spriječiti izravan sukob navijačkih skupina potjeravši torcidaše nazad na sjevernu tribinu.

No oni su tada počeli trgati sjedalice i bacati ih na policajce. U jednom trenutku iskoristili su i stol koji služi kao šank ispod tribine te su ga bacili sa svoje tribine. U konačnici su napustili tribinu, ali su se neredi preselili na gradske ulice.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske priopćili su da su na ulicama oko stadiona veće skupine huligana nastavile napadati policajce. Huligani su na policajce bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete. Čupali su stabla zasađena uz prometnice. Odjekivale su eksplozije topovskih udara.

Najmanje tri policajca prevezena su u splitsku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Oštećeno je i jedno službeno vozilo. Na području između Zrinsko-Frankopanske ulice do Poljane Tina Ujevića zapaljeno je više kontejnera.

Neki od zapaljenih kontejnera potom su izgurani na cestu. Na teren su izašli vatrogasci koji su uz pomoć policije gasili podmetnute požare. Na više mjesta postojala je opasnost da se vatra proširi na vozila parkirana uz zapaljene kontejnere, što je zahtijevalo žurnu intervenciju vatrogasaca.

Do završetka javnog okupljanja privedena su ukupno 24 navijača, a nakon završetka javnog okupljanja njih još 27. Tijekom narednih dana vjerojatno će biti dodatnih privođenja. Policija je Dinamove nogometaše i navijače držala na stadionu sve do 23 sata. U jednom trenutku Bad Blue Boysima obratio se Dinamov napadač Bruno Petković.

"Hvala vam na podršci i hvala na svemu. Ima puno ranjenih vani. Policija je zamolila da ne provociramo i da se ne pozdravlja cijela ekipa sad s vama. Hvala na svemu, pobijedili smo na terenu, nastavit ćemo i dalje, vidimo se u nedjelju na Maksimiru", poručio je Petković na megafon, što su gostujući navijači pozdravili burnim pljeskom.

O neredima se na Facebooku oglasio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak. "Nema opravdanja za nasilje te strogo osuđujem nerede i uništavanje imovine koji su se zbili na stadionu i oko njega nakon utakmice. Žao mi je zbog ovakvih nemilih scena i nadam se da ih nikad više nećemo gledati u našem gradu", napisao je.

Tagovi: policija, torcida, puljak, petković, split, poljud
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE