GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliko nevrijeme su Istri i zapadna Slavonije, munja izazvala požar u splitu

Veliko nevrijeme su Istri i zapadna Slavonije, munja izazvala požar u splitu
LOŠE VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2023 / 20:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo područja Istarske i Virovitičko-podravske županije.

Zbog veće količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom razdoblju u Istri, u ponedjeljak u popodnevnim satima Županijski centar 112 Pazin zaprimio je 80-ak poziva o srušenim stablima i granama na prometnicama, srušenim ili nagnutim telefonskim stupovima, poplavljenim dvorištima, podrumima i prizemljima kuća kao i plavljenju poslovnih prostora na području Poreča i Umaga, prilikom čega je JVP Poreč imala više od 30 intervencija, a JVP Umag oko 20 intervencija, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Uslijed obilne količine oborine došlo je i do problema odvodnje na području Poreča radi začepljenih šahtova, a dolazilo je i do poteškoća u prometu uslijed veće količine padalina na prometnicama. Zaprimljene su i dojave o poteškoćama u opskrbi električnom energijom u središnjoj i istočnoj Istri (mjesta Juršići, Divšići, Prodol), koje su sanirali djelatnici HEP-a do 15 sati. Zabilježene su i manje poteškoće u opskrbi električnom energijom na tri lokacije na području Umaga o čemu su obaviještene nadležne službe. Na području Rovinja uslijed udara groma došlo je do zadimljenja protupožarnog sustava u objektu.

Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

A Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je dojavu kako je uslijed jakog vjetra u popodnevnim satima u Orahovici došlo do raskrivanja krova obiteljske kuće. Odmah po zaprimanju dojave na teren su upućene sve žurne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i slabom kišom završilo je oko 17 sati.

Prvi nalet nevremena zaposlio je splitske vatrogasce. Naime, kako doznajemo u Park šumi Marjan, grom je udario u stablo na Kašjunima i izazvao požar. Djelatnik Park šume koji se nalazio u blizini osjetio je smrad paljevine pa je pozvao vatrogasce, javlja Dalmatinski portal.

Tagovi: Virovitica, Istra, split, nevrijeme
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE